Három évvel ezelőtt az FK Csíkszereda csapata egy nagyon fontos győzelmet aratott Páskányban a harmadosztályban, amelyet követően mindössze egy győzelemre állt a feljutástól. Ezt a mérkőzést idézzük ma fel:

EGY GYŐZELEMRE A FELJUTÁSTÓL!

május 20, 2017

Nagy melegben és rossz minőségű pályán játszották le a CSM Pașcani–FK Csíkszereda találkozót.

Ellenfelünk a bentmaradásért küzdött, mi a feljutásért. Bár a Pascani csapatának csak a győzelem esetén maradt volna matematikai esélye a bentmaradásra, ennek ellenére már az elejétől fogva egyértelmű volt, hogy csak meg akarják nehezíteni a dolgunkat. Az FK több gólhelyzetet is kialakított és kétszer sikerült is bevenni a Pascani kapuját. Az első játékrész végén Soufiane Jebari indította remekül Tamás Nándort, akinek sikerült betörnie a tizenhatoson belülre, elfektette a kapust, majd visszapasszolt a jól érkező Bajkó Barnának, aki belőtte a labdát az üres kapuba: 0–1.

Szünet után Majzik Adriánt sárgalapja után lecserélték és a helyette beálló Csürös Attila gyakorlatilag első labdaérintéséből bombagólt lőtt: 0-2.

A mérkőzés hátralevő részében komolyabb helyzet nem volt, így Csürös Attila beállította a végeredményt és az FK megszerezte az újabb három pontot. Győztek a szászhermányiak is, így az FK Csíkszereda továbbra is vezeti az 1. csoport rangsorát, de a feljutáshoz le kell győzni a Miroslavat az utolsó fordulóban!

CSM Pascani – FK Csíkszereda 0:2 (0:1)

Gólszerzők: Bajkó Barna (45. perc) és Csürös Attila (80. perc).

FK Csíkszereda: Horváth Adrián – Majzik Adrián (Csürös Attila, 76.), Lőrincz József, Csonka Bonifác, Vízi Tamás (Szabó Géza, 82.), Cătălin Savin, Ilyés Róbert (Andrei Țepeș, 60.), Tamás Nándor, Györgyi Arthur, Soufiane Jebari (Lukács Zsombor, 82.), Bajkó Barna.

Lengyel Roland vezetőedző nyilatkozata:

“Megnehezítette a dolgunkat a Pascani csapata, egész mérkőzésen nagy lelkesedéssel 9 emberrel védekeztek a saját kapujuk előterében. Nagyon nehéz volt áttörni a védőfalukat. Szinte egykapuztunk és próbáltuk kibillenteni őket a stabilitásból. Ez a félidő végére sikerült is. Egy gyönyörű akció után megszületett a várva várt gólunk: Soufian passzolt Tamásnak a védők mögé, aki nagyszerű mozdulattal centerezett az üresen érkező Bajkó elé: 1-0. Reménykedtünk, hogy ezután felhagy a védekező taktikájával ellenfelünk, de nem így tett. Továbbra is nagyon elszántan védekeztek, majd a meccs hajrájában végleg eldöntöttük a mérkőzést. A csereként beállt Csürös Attila szinte első labdaérintéséből, mintegy 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba: 2-0. Egy nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk teljesen megérdemelten! Jövőhét pénteken következhet az év mérkőzése!!! Hajrá FK!!!”