A moldvai csapatok után ezúttal egy székely “rangadót” választottunk ki, az ellenfél a Kézdivásárhelyi KSE volt.

MAGABIZTOS ÉS SIMA GYŐZELEM!

szeptember 3, 2017

Szépen felépített és magabiztos játékkal mutatkozott be az FK Csíkszereda felnőtt csapata saját közönsége előtt a harmadosztályú bajnokság második fordulójában. A csíkszeredai stadionban közel teltház előtt lépett pályára a két csapat.

A piros-feketék az újonc Kézdivásárhelyt látták vendégül, amely természetesen a csíki csapattal együtt énekelte a székely himnuszt a mérkőzés kezdete előtt. A mérkőzés első percétől az FK irányította a párharcot és Vágó Attila csapata megrohamozta a KSE kapuját. Az első gólra nem kellett sokat várni, a 8. percben Hodgyai remekül cselezett, leadta a labdát Csiszernek, aki a jobbszélről a kapu elé ívelt erre pedig érkezett is a fiatal Pál Kristóf, aki csont nékül bevágta: 1-0. A következő gólig is több helyzetet alakított ki az FK, közben a KSE is egy ellentámadásból próbálkozott, de Savin az utolsó pillanatban megállította a kézdivásárhelyi támadást. A 18. percben Györgyi szögletből ível Soufiane Jebarinak, aki a tizenhatos környékén cselezett és bevarrta az alsó sarokba: 2-0! Egy perc múlva a KSE gyors ellentámadása veszélyesnek bizonyul, de szerencsénk van, Lőrincz József tisztázni tud! A 21. percben ismét Csiszer Balázs ível remekül jobbról, amelyre érkezik Hodgyai, de a labda nem jut el hozzá, blokkol a KSE. A 25. percben óriási ziccert hagy ki a háromszéki alakulat, Ștefănescu a tizenhatoson belül, tiszta helyzetben megbotlik a labdában. A félidő végéig Györgyi Arthur növelhetné az előnyt, de lövését védeni tudja a kézdivásárhelyi kapus. A 40. percben szabadrúgáshoz jut az FK, Györgyi jól helyezett lövését Benkő-Bíró Norbert fejeli be: 3-0! Szünet után Vágó Attila cserél, Hodgyai helyett Bajkó Barna csapatkapitány lép pályára. A folytatásban próbálkozik a KSE, de mindhiába az FK többet birtokolja a labdát és Nagy Barna is a helyén van. Egyik helyzet a másikat követi, iramos-pörgős meccs. Az 59. percben ismét Györgyi próbálkozik, betör a tizenhatosba, de lövés előtt felrúgják és a játékvezető büntetőt ítél, amelyet Bajkó Barna értékesít: 4-0! Az újabb gól után sem áll le a csíki csapat, diktálják a tempót, hajtanak és úgy tűnik nem elégednek meg ennyivel. A 79. percben ismét a fiatal Pál Kristóf kerül helyzetbe, miután a jobb oldalon kapura törő Bajkó Barna remekül passzol az új szerzeménynek, aki  ismét él a lehetőséggel és a bal alsóba lövi: 5-0!

Pár perc múlva, a KSE kerül helyzetbe és a játékvezető büntetőt ítél, de szépítésre sem futja a vendégeknek, mert Babei Alin magasan fölé rúgja! A végén még Csiszer Balázs növelhetné az előnyt, miután a tizenhatosnál egy remekül átvett labdát fordulásból lő rá, kevéssel ugyan, de mellé megy. Sípszó után a csapat a szurkolókkal közösen ünnepelte a győzelmet, megvan a három pont, szép volt fiúk!!

FK Csíkszereda – Kézdivásárhelyi KSE 5:0 (3:0)

Gólszerzők: Pál Kristóf (8. és 79.), Soufiane Jebari (18.), Benkő-Bíró Norbert (40.) és Bajkó Barna (60., büntetőből).

FK Csíkszereda: Nagy Barna – Csíki Norbert, Lőrincz József, Cătălin Savin (Csürös Attila 55.), Csiszer Balázs, Benkő-Bíró Norbert, Hodgyai László (Bajkó Barna 46.), Soufiane Jebari (Bálint Rajmond 67.), Eder Gonzales, Györgyi Arthúr (Majzik Adrián 67.), Pál Kristóf.

Vágó Attila vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon fontos volt, hogy a mérkőzés elején gólt rúgjunk, mondtam is, ha az elején betalálunk 5-6 lesz a vége. Egy kis hiányérzetem van, az utolsó passzaink, ha jobban sikerülnek akkor győzelmünk még nagyobb arányú lehetett volna. De, a legfontosabb, hogy az itthoni meccseket nem hibázhatjuk el és legalább ugyanolyan fontos, hogy idegenben pontokat vagy pontot szerezzünk. Ennek a csapatnak kell az önbizalom, mert az előző bajnokság végén nagyon sok negatív kudarc érte a csapatot és nagyon nehéz ebből kijönnie a játékosoknak. Ezek a győzelmek hozzák meg a magabiztosságot és a jó játékot. Gratulálok a fiúknak, teljesen megérdemelt ez a győzelem, így is terveztem, hogy az elején döntsük el és utána már csak a gólarány lesz kérdés.”

A következő fordulóban az FK Csíkszereda idegenben játszik, szeptember 8-án Románvásár lesz az ellenfél.