MEGNYERTÜK A SZÉKELY RANGADÓT!

november 4, 2017

A Lokálpatrióták távollétében érezhetően foghíjasabb és halkabb volt a lelátó a székely El Clasicón.

Ennek ellenére mérkőzés előtt, a két csapat játékosai összeölelkezve énekelték a szurkolókkal közösen a székely himnuszt. A találkozó játékvezetője egy hölgy Ana Maria Terteleac (Berceni) volt, segítői pedig Gabriel Neagu és Silviu Goicea (mindketten Bukarest).

Az első tíz percben mindkét csapat szervezetlen volt és rengeteg pontatlan passz jellemezte a játékot. Az első helyzet Kénesi nevéhez fűződik, aki jól találta el a labdát és kellő erő is volt benne, de egy udvarhelyi védő hátán megpattant és irányt változtatott. A 12. percben egy székelyudvarhelyi támadást követően szabadrúgáshoz jutnak a vendégek, jó helyzet, de nem veszélyes. Egy per múlva előbb Soufiane Jebari, majd Györgyi kerül helyzetbe, előbbi betör a tizenhatosba és lövése Szabó Gézáról pattan ki, egyesek kezezést reklamáltak, de a játékvezető szögletet ítél. A sarokrúgást követően egy felpattanó labdát Györgyi kapásból kapura rúg, szép-erős lövés, de sajnos megpattan egy udvarhelyi hátvéden. A 18. percben szabadrúgáshoz jut az FK, a baloldali beadást Györgyi végzi el mesterien és Hodgyai fejjel megcsúsztatja: 1-0!

Két perc múlva Kénesi fut el a jobbszélen, beadására érkezik Soufiane Jebari, de nem éri el a labdát, a kipattanót viszont Hodgyai szedi össze, kapásból rálövi, de fölé megy. Ezt követően Bartók is helyzetbe kerül, de a fiatal játékos nem tud élni a lehetőséggel fölé rúgja. A 32. percben Hodgyai támadását Modra Lehel szakítja félbe, szabálytalanul szereli, ezért megkapja a találkozó első sárgalapját. Két perc múlva újabb találat születik, egy kapu előtti kavarodásban a pattogó labdába Györgyi Arthur rúg bele közelről és mattolja az udvarhelyiek kapusát: 2-0!

Az első félidő vége előtt az udvarhelyiek kerülnek helyzetbe, Ribarics tör be a csíki tizenhatos területére, de Horvát Adrián magabiztosan fogja a labdát.

Szünet után feljavul a játék képe, nem láthatunk annyi pontatlanságot, mint az első félidőben és mindkét csapat sok helyzetet dolgoz ki. Az 50. percben újabb gólszerzési lehetőség a piros-feketéknek, Györgyi remekül indítja Hodgyait, a csíki csatár viszont nem tud élni a lehetőséggel. A folytatásban előbb Kénesi, majd Soufiane előtt adódik lehetőség, de egyikük sem tudja véghezvinni a támadást. A 60. percben érdekes lépésre szánja el magát Gálhidi György, kapust cserél, öt perc múlva az FK is cserél, de nem kapust, hanem Csürös helyett Ilyés Róbert jön be. A 81. percben beállt Eder González jól száll be a játékba, tíz perc alatt három helyzetet is kidolgoz. Előbb egy baloldali szólósorozat után Ilyésnek passzol középre, de tapasztalt játékosunk rosszul találja el a labdát, mellé megy. Nem sokkal később újabb cselsorozatot láthatunk Edertől, aki az utolsó pillanatban lepasszolja a labdát honfitársának Soufiane-nak, de az túlságosan belebonyolodik a kapu előtti cselezésbe és az udvarhelyiek szerelni tudják. A vége előtt ismét Eder fut el remek iramban a balszélen, beadására Bajkó Barna érkezik, ráfejeli, de az udvarhelyiek kapusa kitolja a labdát.

Sípszó előtt még szépíthetett volna az SZFC, de Czimbalmos mellé bombázta, így maradt a 2:0 és Csíkszereda újabb három ponttal gazdagodott!

FK Csíkszereda – Székelyudvarhely FC 2:0 (2:0)

Gólszerzők: Hodgyai (18.) és Györgyi (34.)

FK Csíkszereda: Horvát – Lőrincz, Csürös (Ilyés 65.), Csiszer, Vizi, Savin, Györgyi (Eder 81.), Kénesi, Bartók (Csíki 37.), Jebari, Hodgyai (Bajkó 75.).

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

“Megszereztük a három pontot, de nem vagyok elégedett a játékkal! Azt akartam, hogy legyünk motiváltak és a hozzáállásunk akaratosabb legyen, emellett legyenek technikai és taktikai sikereink is. De, rengeteg hibát elkövettünk és nem értem miért. A második félidőben jobban játszottunk, mint az első félidőben, több helyzetünk volt, de ennek ellenére csak azzal a két góllal maradtunk. Udvarhely is vagy kétszer-háromszor került veszélyes helyzetbe, de szerencsénkre nem rúgtak gólt. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem vagyok elégedett és a fiúk meg kell értsék, hogy még van négy forduló és minden meccs nagyon fontos lesz, nekünk már nem szabad hibázni! Ma, nem volt elég minőség a játékunkban és szenvedtünk a játéképítésben, ezért volt ez a sok pontatlanság.”

A székelyudvarhelyiek edzője Gálhidi György újabb vereséget könyvelhetett el, így érthetően nem volt a legboldogabb:

“Én úgy éreztem, hogy közel egyenlő erők harca volt ez a mérkőzés. Nagyon jól felnőttek a feladathoz a játékosaim, hiszen Csíkszeredának tapasztaltabb és erősebb játékosai vannak ez egyértelmű. Mentálisan rendben voltunk, sajnálatos azonban hogy sokadszor rögzített helyzetből kapunk gólt és ez megpecsételi a sorsunkat. Talán, ha rúgtunk volna egy gólt, akkor még kiélezettebb lehetett volna a találkozó és talán tudunk meglepetést okozni. Ilyen játékkal sokkal több pontot tudtunk volna szerezni más mérkőzéseken, sajnálom, hogy ez pont most jött ki és pontszerzésre sem volt elég.”

Fotók: Veres Nándor