2017: Potyogtak a gólok



Újabb csemegével készültünk a mai napra, ezúttal is egy hatgólos meccset idézünk fel a harmadosztályból. Az összecsapásra 2017. április 30-án került sor, az ellenfél a Valea Mărului volt.

KLASSZISSAL JOBBAK VOLTUNK

április 30, 2017

Székely himnusszal és galambröptetéssel indult az FK Csíkszereda – Avântul Valea Mărului harmadosztályú labdarúgó mérkőzés.

A csapatokat ezúttal a csicsói alközpontunk utánpótlás korosztályú játékosai kísérhették be, akik Becze Szilveszter vezetésével érkeztek Csíkszeredába. A hangulat tehát adott volt a jó mérkőzéshez és a nézők nem is csalódhattak, hisz gólgazdag, sok helyzettel tarkított találkozót láthattak. Az FK Csíkszereda már az első percekben átvette az irányítást és többet birtokolta a labdát, mint az ellenfél. Az első helyzetek Tamás Nándor és Györgyi Arthur nevéhez fűződnek, előbbi balszélen próbálkozott, utóbbit a tizenhatos sarkánál felrúgták és szabadrúgásból kissé fölé lő. Három perccel később ismét Györgyi kerül helyzetbe, de öt méterről mellé fejeli. A 13. percben beszorítja ellenfelét az FK és Bajkó Barnit a tizenhatoson belül buktatják, a játékvezető büntetőt ítél, de a Galac megyei csapat hatalmas termetű kapusa kivédi Bajkó lövését. Érződött az FK fölénye, és a gólra 16 percet kellett várni, mikor Györgyi egy gyors jobb oldali támadás végén kiválóan tálalta a labdát Bajkó Barna elé, aki kapásból a hosszú alsó sarokba lőtte: 1–0. Középkezdés után gyors támadásba lendül az ellenfél és az első kapuralövésüket láthatja a közönség, amely ugyan veszélyes volt, de Nagy Barna a helyén van! A 19. percben Györgyi beadását Tamás Nándor fejeli rá, ezt még védeni tudja a kapus, de a kipattanó labdát Ilyés Róbert a felső léc alá bombázza: 2-0. Nem telik el sok idő, a 22. percben egy kapu előtti kavarodásban Györgyi Arthur megtalálja a rést és kilövi a jobb alsót: 3-0! A folytatásban sem tűnik veszélyesnek az ellenfél, amely sokszor mintha nem is lenne a pályán, sok néző számára érthetetlen, hogy lehet ez a csapat a harmadosztály középmezőnyében. A 36. percben Györgyi tör be a balszélen, rálövi a kapura a labda az ellenfél játékosának hátáról kipattan a jobbszélen érkező Tamás Nándor elé, aki hat méterről kapásból mellé lövi.

Szünet után kapust cserél az Avântul Valea Mărului és úgy tűnik megrázta magát az együttes, mert több helyzetet is kialakítanak. A második félidő első komolyabb FK helyzetére hat percet kellett várni, Soufiane Jebari indul meg egyedül a labdával, két embert is kicselez, de a harmadik lerúgja. A szabadrúgást Țepeș végzi el, aki jól találja el a játékszert és a labda a kapufán csattan! Az 56. percben szabadrúgáshoz jut az ellenfél, a csíkszeredai védelem rosszul helyezkedik és a remek beadást követően az érkező Anastasie a hálóba lövi a labdát: 3-1. Szépítés után a 60. percben egy ívelt labdára Nagy Barna rávetődik, megfogja a labdát és a vendégek érkező csatára átesik rajta, szól a játékvezető sípja, büntető! Nagy Barna még sárgalapot is kap, a tizenegyest pedig az Avântul Valea Mărului belövi és szinte a semmiből feljönnek egy gólra: 3-2. Rendezi sorait az FK és a labdabirtoklás mellett újabb támadásokat épít. Közben a csíki szurkolótábor hangos buzdítása mellett ismét érezhetővé válik az FK fölénye. A 67. percben Györgyi lendül támadásba és a büntetőterület sarkánál botlasztják. A szabadrúgást Soufiane Jebari végzi el és a kitűnően ívelt labdát Bajkó Barna a kapuba fejeli: 4-2! A 71. percben egy szép Soufiane Jebari – Györgyi Arthur összjátékból utóbbi jól adja be a labdát a jobb szélről, de nincs érkező játékos, így a helyzet kimarad. Tovább veszélyeztet az FK és a 74. percben Țepeș szögletből beadott labdáját Bajkó ráfejeli, kivédik, a kipattanóra érkezik Majzik Adrián, aki fölé rúgja. Két perccel később Ilyés kerül helyzetbe, Majzik beadását kapásból rálövi, de a labda a kapus kezében landol. A végére inkább biztonsági játékra rendeződik be az FK, amely gyakorlatilag öt perc kivételével végig irányította a mérkőzést, klasszissal jobb volt ellenfelénél és megérdemelten győzött!

FK Csíkszereda–Avântul Valea Mărului 4–2 (3–0)

Gólszerzők: Bajkó Barna (13. és 68. perc), Ilyés Róbert (19.) és Györgyi Arthur (22.).

FK Csíkszereda: Nagy Barna – Majzik Adrián, Lőrincz József, Claudiu Gâlia, Andrei Țepeș, Ilyés Róbert, Cătălin Savin (Tankó Előd, a 80. perctől), Györgyi Arthur (Csiszer Balázs, 80.), Soufiane Jebari (Lukács Zsombor, 72.), Bajkó Barna, Tamás Nándor (Szabó Géza, 72.).

https://www.youtube.com/watch?v=pvsjTKKg4KQ&feature=youtu.be

Lengyel Roland vezetőedző nyilatkozata:

“Az első félidőben nagyon jól játszottunk, uraltuk a játékot, sok helyzetet dolgoztunk ki, tudtunk is belőle hármat értékesíteni. Nagyon jó ritmust diktáltunk, a különbség kijött, nem tudta felvenni Valea Marului a tempónkat, a második félidőben sajnos azonban bent ragadtunk az öltözőben és 3-2-re feljött, de igazából a kispadon nem voltunk idegesek, mert éreztük, hogy kézben tartjuk a mérkőzést, szerencsére tudtunk lőni még egy gólt, mert ekkora különbség minimum volt a két csapat között. Nagyon fontos győzelem volt gratulálok a csapatnak, a szurkolók fantasztikusak voltak, sokan voltak kint, köszönjük! Ugyanakkor a csapat győzelmét Iszlai Emőkének, a masszőrünknek ajánljuk, akinek meghalt az édesapja és őszinte részvétünket fejezzük ki!”



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza