2018: BEJUTOTTUNK A LEGJOBB 16 KÖZÉ!

2018: BEJUTOTTUNK A LEGJOBB 16 KÖZÉ!

Románia Kupa sorozatunk felidézésekor kimaradt a felsorolásból egy mérkőzés, amelyet ma pótolunk. A Dinamo előtt ugyanis csapatunk az akkor második ligás Energeticianult is búcsúztatta, a részletek az alábbiakban.

BEJUTOTTUNK A LEGJOBB 16 KÖZÉ!

szeptember 26, 2018

Története során először jutott be a Románia Kupa nyolcaddöntőjébe az FK Csíkszereda!

A piros-feketék a másodosztályban szereplő petrozsényi Energeticianult fogadták és annak ellenére, hogy hideg volt, a közönség szép számban volt jelen a lelátón. Az első negyedórában kóstolgatták egymást a csapatok, de komolyabb helyzete egyik félnek sem volt. A huszadik percben Csürös Attilát sérülés miatt le kellett cserélni, helyét Mitra Szilárd vette át. A folytatásban az FK nyomás alá helyezte ellenfelét, de komolyabb helyzetet ezúttal sem tudnak kialakítani. A 30. percben szöglethez jutnak a piros-feketék és Györgyi kigurítja Edernek, aki jó szögből rúghat kapura, de egy hátvédnek sikerül kifejelnie, így ismét szöglethez jut az FK. Ezúttal is Györgyi végzi el a sarokrúgást, Mitra pedig remekül érkezik és fejesgóljával: 1-0! A folytatásban a petrozsényiek távoli lövésekkel próbálkoznak és nyomás alatt tartják az FK kapuját, ráadásul a 36. percben Bordásnak kell hatalmasat mentenie. A félidő végén Pál Kristóf kerül helyzetbe, de fiatal játékosunk közelről a kapusba rúgja. Szünet után gyors ellentámadásokat láthatunk mindkét oldalról, majd Bajkó indítja Magyarit, aki két védő közül remekül lép ki, de a labdát nem tudja megtartani. A 70. percben Majzik a tizenhatoson belül szabálytalankodik és a játékvezető büntetőt ítél! A tizenegyest Rusu végzi el, de Bordás jól mozdul rá és a labda a kapufát találja el, a kipattanónál viszont nem hibázik az Energeticianul játékosa és kiegyenlít. Két perc múlva Majzik jóvá teszi a hibáját és egy hatalmas sprint után remekül adja be az érkező Magyarinak, aki a kapus alatt begurítja: 2-1!

A következő percekben az ellenfél megrohamozza a csíki kaput, de Bordás a 77. percben parádésat véd, majd tíz perc múlva szerencsénk van, Cioiu közelről mellé rúgja. A hosszabbításban inkább az FK uralta a játékot, előbb Soufiane Jebari, majd Eder is helyzetbe kerül, de mindketten mellé lövik. A végére eleredt az “aranyeső” és Valentin Suciu születésnapjára történelmi győzelmet ünnepel a közönség, az FK Csíkszereda bejutott a legjobb 16 közé! A találkozó végén a csapat köszönetet mondott a szurkolóknak, majd együtt elénekelték a székely himnuszt.

FK Csíkszereda – ACS Energeticianul 2:1 (1:0)

Gólszerzők: Mitra (31.), Magyari (73.) illetve Rusu (71.)

FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Csürös Attila (Mitra Szilárd, 20.), Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzales, Magyari Szilárd, Bajkó Barna (Soufiane Jebari, 60.), Györgyi Arthur (Nagy Zsolt, 83.).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon nehéz mérkőzés volt, de Hála Istennek sikerült továbbjutnunk. Nagyot harcoltunk és örvendek a fiúknak, főleg Majziknak, akinek sikerült kijavítania a tévedését! Az tény, hogy több hibánk is volt, de szerencsére az ellenfél nem tudta kihasználni. Az biztos, hogy ez a legszebb születésnapi ajándék, amit a fociban kaphattam a fiúktól és ezért dicséret jár nekik, mert végig harcoltak, szaladtak, de azért reálisan kell gondolkodni és hamar össze kell kapjuk magunkat, mert ez már történelem és nekünk már a pénteki bajnokira kell készülnünk!”

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=oYZXgPGVdLQ


Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza