2018: ÚJABB SKALP AZ OTP KUPÁN!

2018: ÚJABB SKALP AZ OTP KUPÁN!

A Topolya legyőzése után a dunaszerdahelyiek se tudták útját állni a Dusinszki-Tajti legénységnek, a 2018-as II. Székelyföld OTP Bank kupára emlékezünk.

ÚJABB SKALP AZ OTP KUPÁN!

augusztus 3, 2018

A Dunaszerdahely legyőzésével bejutott a II. Székelyföld OTP Bank Kupa döntőjébe az FK Csíkszereda.

Dusinszki Zoltán és Tajti András legénysége jól kezdte az FC DAC 1904 elleni második csoportmérkőzést, amelynek első negyedórájában előbb Suciu, majd Botorok került helyzetbe. Az első gólra a 34. percig kellett várni, amikor Suciu nagyon jól indította Botorokot, aki remekül lépett ki a dunaszerdahelyiek között és betört a tizenhatosba, majd a kapus mellett a bal alsóba rúgta a labdát: 1-0!

Szünet után jobban kezdtek a vendég felvidékiek, akik a 45. percben büntetőt harcoltak ki és Dominik Veselovsky nem hibázott, 1-1-re módosította az állást. A folytatásban az FK akarata érvényesült és a 61. percben Csala beadásából Corbu fejjel volt eredményes: 2-1.

Négy perc múlva az első gól szerzője Botorok, növelhetné az előnyt, de lövése a kapufán csattan, a kipattanóba beleér még Suciu Toni, de mellé megy. A végére a DAC nyomás alá helyezte a csíkiak védelmét, de a fehér-fekete mezesek jól állták a sarat és behúzták a győzelmet, amelynek köszönhetően döntőbe jutottak!

FK Csíkszereda – FC DAC 1904 2:1 (1:0)

Gólszerzők: Botorok (34), Corbu (61), illetve Veselovsky (45. büntetőből).

FK Csíkszereda: Albert – Baga, Tóth, Vita, Lázár, Casiadi (Erőss 77.), Botorok (Incze 73.), Suciu, Albu (Pálhegyi 59.), Csala, Corbu.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Egy erős mezőnyjáték alakult ki és mindkét csapat szűken védekezett, ezért nem igazán alakultak ki igazi nagy gólhelyzetek, mindkét csapat biztonságra törekedett. Nekünk sikerült a középpályán jól megszűrni az ellenfél támadásait és folyamatosan labdákat tudtunk szerezni, abból tudtunk elindulni és gólt rúgni. Szünet után az ellenfélnek sikerült ugyan az egyenlítés, de jobban tudtunk koncentrálni és nyomás alatt tartottuk őket, így jött a győztes gól is, utána pedig két nagyobb helyzet, amivel végleg eldönthettük volna a meccset és akkor nem kellett volna izgulni a végén. Na de így szép a futball, ha meg kell harcolni a győzelemért. Holnap átmozgatunk, majd teljes gőzzel a döntőre koncentrálunk és egy jó játékra!”

https://www.youtube.com/watch?v=RdohCVybCfM


Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza