2019: LEGYŐZTÜK AZ ÉLLOVAST!

2019: LEGYŐZTÜK AZ ÉLLOVAST!

Tavaly ilyenkor a feljutás szempontjából nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott az FK Csíkszereda, ezt idézzük fel.

LEGYŐZTÜK AZ ÉLLOVAST!

április 13, 2019

Román és székely himnusszal kezdődött a harmadosztályú bajnokság rangadója Lénárdfalván.

A székely himnusz alatt a helyi közönség végig fütyölt és azt skandálták, hogy “Székelyföld román föld”. A piros-feketéket szép számú csíki közönség buzdította, akik jó hangulatot varázsoltak az ellenséges közegben.

A találkozó lénárdfalvi helyzettel indult, de a csíki védelem a helyén volt. A 6. percben Magyari kap labdát a félpályánál és remek iramban indítja Bajkót, aki a hosszú alsóba rúgja a labdát: 0-1!

A 30. percben Bajkó tiszta ziccerbe került és Rus felrúgja a tizenhatos előtt, a játékvezető pedig kiállítja a lénárdfalvit, a megadott szabadrúgást pedig Jebari végzi el, de a labda megpattan a sorfalban. A szögletet követően Lalic emelkedik ki a lénárdfalvi hátvédek között és befejeli: 0-2! Egy perc múlva Jebari növelhetné az előnyt, de lövése fölé megy, nem sokkal később pedig Bajkó közeli fejesét a kapus magabiztosan fogja. A folytatásban is marad a jó iram, de a 41. percben hibázik az FK védelme és Papp Zsombor is rosszul fut ki, átemelik felette a labdát, de szerencsénk van, a labda nem pattan be!

Szünet után letámadnak a hazaiak, de az FK kapusa bravúrral véd. A helyzetet követően fordul a kocka és Magyari kerül lövőhelyzetbe, de nem tud élni a lehetőséggel. Az 50. percben érdekes jelenet játszódik le, Lénárdfalva ugyanis büntetőhöz jut, miután egy vitatható helyzetben az egyik hazai támadó elesik a tizenhatoson belül. A tizenegyest Bota Alin kapus végzi el, szépít Lénárdfalva: 1-2. Kettős cserét hajt végre az FK Csíkszereda Eder helyett Majzik érkezik, míg Aszalos helyett Antal, akit a tizenhatosba érve elgáncsolnak a hazai védők, de a játékvezető meg adja a büntetőt. Bajkó Barna könyörtelenül kihasználja a lehetőséget és a jobb felső sarokba rúgja a labdát: 1-3. Öt perccel később Jebari is feliratkozik a gólszerzők közé, már 1-4-et mutat a tabella, de egy perc sem telik el és Nemes szabálytalankodik a csíki tizenhatosban, a játékvezető pedig ezúttal is befújja a büntetőt. A tizenegyest ezúttal is a lénárdfalvi kapus végzi el és nem hibázik: 2-4. A csíkiak mestere közben Bajkó Barna helyett beküldi Hodgyai Lászlót és próbálja frissíteni a támadó sorát. A 83. percben ismét a hazaiak kerülnek helyzetbe, de Papp magabiztosan fogja a labdát! Az utolsó percekben előbb Hodgyai, majd Magyari előtt is adódik egy helyzet, de mindkét lövést védeni tudja a lénárdfalvi kapus, így az eredmény nem változik. Győzelmével az FK Csíkszereda nagyon fontos három pontot szerzett és behozta ponthátrányát a listavezető Lénárdfalvával szemben!

Lénárdfalvi SK – FK Csíkszereda 2:4 (0:2)

Gólszerzők: Bajkó (6, 56. büntetőből), Lalic (32.), Jebari (61.).

FK Csíkszereda: Papp Zsombor – Aszalos Richárd (51. Antal Barna), Mitra Szilárd, Slobodan Lalic (57. Csürös Attila), Nemes Milán, Veres Szilárd, Casiadi Bakó Soma, Eder González (51. Majzik Adrián), Soufiane Jebari, Magyari Szilárd, Bajkó Barna (71. Hodgyai László).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Jól kezdtük a mérkőzést és jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal és nekik is elmondtam, hogy az ehhez hasonló meccsekért lettem edző és remélem ők is átérezték ezt a sikert, hisz az ehhez hasonló mérkőzések megmutatják, hogy hol állunk. A dicséret teljes mértékben a játékosoké és örvendek, hogy megtudtuk mutatni, hogy jó csapat vagyunk!”

https://www.youtube.com/watch?v=LPyxixfwY2o


Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza