2019: ÖTÖT RÚGTUNK AZ MSE-NEK!

2019: ÖTÖT RÚGTUNK AZ MSE-NEK!

Folytatjuk a tavalyi harmadosztályos szereplésünk felelevenítését, ezúttal igazi gólparádé következik.

ÖTÖT RÚGTUNK AZ MSE-NEK!

április 19, 2019

Erős szélben és hidegben vette kezdetét az FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi MSE közötti összecsapás a harmadosztályú bajnokság 24. fordulójában.

A találkozóra a helyszínen mintegy 300-an voltak kíváncsiak, de a kilátogató nézők izgalmas és gólokban gazdag mérkőzést láthattak. Valentin Suciu csapata jól kezdte az összecsapást és a 12. percben már közel álltak a gólhoz, hisz Papp Zsombor kapus remekül indította Soufiane Jebarit, aki az előre rúgott labdát sajnos nem tudta kellőképpen átvenni, így a ziccer kimaradt. Három perc múlva Papp Norbert passzol kiválóan Bajkó Barnának, az FK csapatkapitánya pedig megpróbálja átemelni a kapus felett a játékszert, de Molnár Dávid beleér és menteni tud, a lepattanó labda azonban, így is a Bajkóé, aki kigurítja az érkező Jebarinak, a spanyol-marokkói állampolgárságú játékos pedig nem hibázik: 1-0.

A gól után középpályásunk duplázhatna is, de Antal jobboldali beadását mellé rúgja. A 22. percben szabadrúgáshoz jut a piros-fekete mezes együttes, Majzik mintegy harminc méterről egyenesen kapura rúgja, erős és jól helyezett lövését Molnár csak nehezen és óriási bravúrral tolja ki szögletre!

A folytatásban Jebari szögletét Veres fejeli rá, nem sokkal később ismét szabadrúgáshoz jutnak a csíkiak, ezúttal is Majzik áll a labda mögé, aki ezúttal mellé rúgja. A vendégcsapat ritkán tud átjönni a félpályán, az FK pedig szép futballal szórakoztatja a közönséget. Az első félidő utolsó percében érdekes jelenetet láthatunk, Berde István mintegy 80 méterről előre rúgja a labdát, a játékszer pedig becsapja az addig remekül védő MSE kapusát és átpattan fölötte: 2-0.

Szünet után Veres növelni tudja az előnyt, megszerzi a labdát és betör a tizenhatosba, becsapja a védőket és a hosszú sarokba gurítja: 3-0.  A folytatásban próbálkoznak a marosvásárhelyiek is, de Ruja Rares távoli lövését Papp Zsombor bravúrral hárítja. A 75. percben Magyari óriási ziccerbe kerül, miután a vendégek kapusa rosszul jön ki a labdára, de a hátvédeknek az utolsó pillanatban sikerül menteniük. Egy perc múlva már nincs akkora szerencséje a marosvásárhelyieknek, Eder szögletét Csürös fejeli be: 4-0. Három perc sem telik el és Magyari is feliratkozik a gólszerzők közé, Györgyi remek passzát berúgja és beállítja a végeredményt. Az utolsó percekben Csegőldi és Györgyi előtt is adódott lehetőség, de nem éltek a helyzettel. Az MSE a hosszabbításban közel állt a szépítéshez, előbb Ungur szabadrúgását Papp tolta ki szögletre, majd a sarokrúgást követően Török fejese a kapufán csattant.

FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi MSE 5:0 (2:0)

Gólszerzők: Jebari (15.), Berde (45.), Veres (55.), Eder (76.), Magyari (79.).

https://www.youtube.com/watch?v=nYqzYIJWb38

FK Csíkszereda: Papp Zsombor – Majzik Adrián, Berde István, Csürös Attila, Papp Norbert (Nemes Milán 46.), Eder González, Veres Szilárd, Antal Barna, Soufiane Jebari (Nagy Zsolt 53.), Magyari Szilárd (Csegőldi Ottó 80.), Bajkó Barna (Györgyi Arthur 72.).

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Három pontért küzdöttünk és sikerült begyűjteni, ez a legfontosabb dolog. Az első félidőben nem úgy ment a játék, ahogy kellett volna, de itt a pálya minősége is besegített. Úgy érzem még mindig nem vagyunk annyira türelmesek, hogy akkor adjuk a labdát amikor kellene, próbálunk gyorsítani és ez nem mindig jó. Következik a medgyesi kiszállás és nem lehet félvállról venni, hisz nekünk minden egyes meccsen meg kell szereznünk a három pontot. Biztos vagyok benne, hogy nehéz meccs lesz, ne feledjük, hogy az a csapat mégiscsak egy első osztályú együttes ifi csapata, amelyben a fiatalok felakarnak jutni az első számú csapathoz és bizonyítani akarnak. Mi reméljük, hogy jól fogunk tudni készülni és bízom benne, hogy a sérültjeink is felépülnek.”



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza