2019: OTP KUPA: DÖNTŐSÖK VAGYUNK!

2019: OTP KUPA: DÖNTŐSÖK VAGYUNK!

Akárcsak 2018-ban, az FK Csíkszereda U17-es csapata a tavaly is bejutott a Székelyföld OTP Bank Kupa döntőjébe. A vajdasági Topolya után, a horvátországi Eszék ellen is pontot szereztek fiataljaink, ezt a meccset idézzük most fel.

OTP KUPA: DÖNTŐSÖK VAGYUNK!

augusztus 2, 2019

A döntő volt a tét az FK Csíkszereda-Eszék mérkőzésen az OTP Kupa mai második összecsapásán.

Kurucsai Milán és Antal Szilamér csapata az első negyedórában valósággal megrohamozta ellenfelét és alig engedte ki a saját térfeléről. A 20. perc környékén egy kicsit mindkét csapat visszavett az iramból és magabiztosabb játékra törekedett. A 31. percben Szabó Andor egy távoli lövéssel próbálkozik, de a labda fölé száll. A félidő vége előtt egy jobboldali támadást követően a labda az érkező Bakovichoz pattan, aki becsúszva ér hozzá a labdához és a horvátok megszerzik a vezetést.

Azt szokták mondani, hogy a szünet előtti gólok lélektanilag fontosak, ehhez képest a piros-feketék a kezdés után valósággal megrohamozták a kék mezesek kapuját és helyzet helyzetet ért.

Benne volt a levegőben a csíki gól és érezni, lehetett, hogy a fiúk nagyon akarnak, de a befejezéssel mindig gond adódott. A 74. percben aztán szabadrúgáshoz jutottunk és Szabó Andor higgadtan állt oda a labdához, majd berúgta a hosszú alsóba! Ez a találat volt a III. Székelyföld OTP Bank Kupa első szabadrúgás gólja. Az utolsó percben aztán Szakács Szilárd lábában benne volt a győztes gól is, de fiatal akadémistánk fölé rúgta, így az eredmény nem változott és az FK Csíkszereda idén is bejutott a döntőbe!

FK Csíkszereda – NK Eszék 1:1 (0:1)

Gólszerzők: Bakovic (39.), illetve Szabó A. (74.).

https://www.youtube.com/watch?v=h3F-7B04Frk

FK Csíkszereda: Vass – Veres, Szin, Veregut, Hadnagy, Balázs, Demeter, Barabás, Szabó A., Bontás, Bujdosó. Cserék: Szakács, Albu, Gergely, Csala, Csáki.

Kurucsai Milán vezetőedző nyilatkozata:

“Nem érzem azt, hogy jobbak lettünk volna, mint az ellenfél, ők egy picit mást akartak, mint mi, mélyebben játszottak és ellentámadásokkal próbálkoztak. Mi viszont egy kicsit mást szerettünk volna, de nem voltak meg azok a döntések, amivel a befejezésig eltudtunk volna jutni. Egy kapott gól sosem jön jól, de a kapott gólra nem nagyon számítottam. A második félidőben  viszont nagyon jól dolgoztak a fiúk, hogy sikerült egyenlíteni. Ne feledjük, hogy ez egy utánpótlás mérkőzés, amely során rengeteg olyan dolgot meg kell tapasztaljanak a játékosok, amiből később építkezhetnek, ilyen volt ez a kapott gól is. De, szerintem sikerült rá tenni egy lapáttal és nekem nagyon tetszett, hogy ilyen mentalitással játszottuk le a meccset!”

A csoport végeredménye:

1. FK Csíkszereda 4 pont (3:1)

2. NK Eszék 2 pont (4:4)

3. TSC Topolya 1 pont (3:5)

B csoport végeredménye:

1. PFLA 6 pont

2. Munkács 3 pont

3. DAC 0 pont

A holnapi helyosztók programja: 

14:00 – 5. helyért: DAC – TSC Topolya

16:00 – 3. helyért: Munkács – NK Eszék

18:00 – Döntő: FK Csíkszereda – PFLA

Mindhárom mérkőzés helyszíne a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya.



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza