Meg szeretné őrizni vezető pozícióját az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a harmadik liga ötödik fordulója után is. Ehhez a Ceahlaul Piatra Neamt második számú csapatát kéne legyőzzék a csíki fiatalok a szombati találkozón.

Három győztes és egy vesztes mérkőzés után az ötödik fordulóban a Ceahlaul Piatra Neamt II-es csapatát fogadja az FK Csíkszereda a labdarúgó harmadik ligában. Az Ilyés Róbert-Albu László edzőpáros által felkészített csapat célja nem más, mint megőrizni hazai veretlenségét, illetve, hogy öt forduló után is az I-es csoport első helyén maradjanak.
Ehhez azt a Ceahlaul fiókcsapatát kell legyőzni, amely az eddigi négy forduló alatt mindössze egy pontot szerzett. Azt az egy pontot viszont annak a Bucovina Pojorata otthonából hozták el, ahol a legutóbbi fordulóban az FK Csíkszereda a 93. percben kapott góllal 3–2-es vereséget szenvedett.

A trénerek dolgát nehezíti, hogy több játékos sérült, vagy épp kérdéses a játéka.

„Mint mindig, ezúttal sem változott a célunk: győzni szeretnénk. Sajnos én továbbra sem tudom vállalni a játékot, akárcsak Tóth Tibor. Kérdéses Kiss Szabolcs és Székely Ervin játéka is. Mindketten a múlt hétvégi fordulóban szenvedtek sérülést. Ervin már teljes értékű edzést tudott csinálni, de ez nem mondható el Kiss Szabolcsról.” – mondta Ilyés Róbert vezetőedző.

Az FK Csíkszereda – Ceahlaul Piatra Neamt II. mérkőzést szombaton 17 órától rendezik az Erős Zsolt Aréna szomszédságában levő füves pályán. A belépők öt lejbe kerülnek, azokat pedig a sportcsarnok kasszájában lehet kiváltani.

III. liga, 5. forduló
Péntek: Zágoni FC – Stiinta Miroslava (17), Bákói Aerostar – Sporing Liesti (17), Cetatea Tg. Neamt – Papolci FC (17), Sepsiszentgyörgyi OSK – Bucovina Radauti (17)
Szombat: FK Csíkszereda – Ceahlaul II. (17), Petrotub Roman – CSM Pascani (17).