Ma pótolják az 5. fordulóból elhalasztott Petrolul Plojest – FK Csíkszereda összecsapást.

Ellenfelünk nagy hagyományokkal rendelkező klubnak számít, amelyet 1924-ben alapítottak, akkor még Juventus Bukarest néven. Hat évvel később megszerezték első román bajnoki címüket (1929–30), amit a későbbiekben további három követett (1957–58, 1958–59, 1965–66). A román kupát három alkalommal sikerült ezidáig elhódítaniuk. A nemzetközi porondon is többször megfordultak, legutóbb 2015-ben, majd ezt követően a csapat csődbe ment és mindent újra kellett kezdeni. Jelenleg egy nagyon jó anyagi háttérrel rendelkező együttesről van szó, amely Románia egyik legmodernebb stadionjában játszik a plojesti Ilie Oană 15000 férőhelyes stadionban.

A Petrolul Plojest a tabella hatodik helyén áll és edzőjük Flavius Stoican az FK Csíkszereda elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a következőt nyilatkozta:

“Az FK Csíkszereda egy nagyon kényelmetlen ellenfél, amely legyőzte a Rapidot és a Turrist is, ezért nagyon komolyan vesszük őket.”

A piros-feketék vezetőedzője a Turris elleni győzelem után bizakodó:

“Plojesten nagyok az elvárások, sokkal nagyobb költségvetéssel dolgoznak, mint mi és a keretállomány is ezt mutatja, hisz első ligás játékosaik vannak és edzőjük az a Flavius Stoican, akinek múltja van az első osztályban. Úgy érzem van egy kicsi esélyünk és megpróbáljuk ezt kihasználni.”

A Petrolul Plojest – FK Csíkszereda második ligás összecsapást a DigiSport 2, LookSport,TelekomSport 1 közvetíti. A mérkőzés 17 óra 45 perckor kezdődik.