Újabb döntetlent ért el az U17-es csapatunk, amely a zilahi gólnélküli döntetlent követően ezúttal hazai pályán is egy pontot szerzett.

FK Csíkszereda U17 – Kolozsvári LPS 1:1

Gólszerző: Suciu.

FK Csíkszereda U17: Gyenge – Rácz, Purguly, Badi, Simó, – Csala, Incze, Máthis, – Szfárli, Suciu, Bencze. Játszott még: Kurkó, Esztolyka, Szabó, Ferencz.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

„Ezt a mérkőzést gólókkal kellett volna megnyernünk, hiába játszunk szemre nagyon is tetszetősen, ez nem pontozásos sportág. Kidolgoztunk legalább tíz nagyon komoly helyzetet, amit elpuskáztunk a kapu előtt. Csak a második játékrészben tudtunk betalálni, de egy kapitális egyéni hiba után egyenlített az ellenfél. A vendég csapat egyenlítése után kicsit kapkodó lett a játékunk, bár a helyzeteink így is megvoltak a három pont itthon tartásához. A játékunk minőségével, főleg a játék szervezésével elégedett voltam, de ezzel a helyzetkihasználással nem leszünk más csak egy szimpatikusan játszó aranyos csapat. Az együttesben csupa fiatal ember játszik még, de bennük is tudatosulni kell annak a ténynek, hogy egyre nagyobb felelőséggel kell játszaniuk. Feltéve, ha ezt a sportágat a legmagasabb szinten akarják űzni. Az akadémiai csapataink haladnak egy meghatározott periodizáció mentén a labdarúgás tanulásban, de úgy látszik lassan  egy egész hónapot kell szentelnünk az ellenfél tizenhatosán belüli játék csiszolására. Tragédia nem történt. Kicsit beragadtunk itt az első két fordulóban, de dolgozunk tovább és ki fogunk egyenesedni.”

DSC_0650

Fiatalabbik csapatunk idegenben ért el bravúrt és legyőzte a medgyesiek egy évvel nagyobb korosztályos csapatát.

Medgyesi Gaz Metan U17 – FK Csíkszereda U16 1:4     

Gólszerzők: Vita, Köllő, Botorok, Somodi.

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Tóth, Bakó, Vita – Csala, Casiadi, Corbu – Botorok, Vartosu, Köllő.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

„A csoport egyik legerősebb csapatával játszottunk és nemrég hazai pályán döntetlent értünk el, ezért egy jó mérkőzés elé nézett a csapat. Már az elején jól kezdtünk, távol tartottuk az ellenfelet és egy pontrúgas után Vita Dani révén megszereztük a vezetést. Rögtön utána Corbu 20 méteres lövése a felső lécről a gólvonal mögé pattan, de a gólt nem érvényesíti a játékvezető. A medgyesi csapat közben visszajött a mérkőzésbe és egy középpályán elvesztett labda után rendezetlenül kapják a védelmünket és ziccer helyzetből kiegyenlítenek. Ezekután meddő középpályás játék folyt, mindig hibáztunk az utolsó passzban és nem tudtunk pontosabbak lenni. A pihenő után is folytatódott a pontatlan játékunk, de egy Botorok egyéni betörés után pontos a beadás és Köllő megszerzi a vezetést. Rövid időn belül fordítva történik Köllő az előkészítő és Botorok a gólszerző. Az utolsó percben egy Csala indítás után Somodi a gólszerző. Úgy látom, hogy a csapat a negatív eredmények után megértette, hogy csak akkor tudunk jó irányba haladni, ha egységesek vagyunk és ennek az egységnek a jeleit láttam ezen a mérkőzésen. Gratulálok a srácoknak, megérdemelten nyertek ezen a mérkőzésen is.”

DSC_0700

Az U19-es bajnokságban szereplő U18-as csapatunk hiába játszott jól, pont nélkül tért haza.

Medgyesi Gaz Metan U19 – FK Csíkszereda U18 3:1

Gólszerző: Bratu.

FK Csíkszereda U18: Rigmányi, Marucza, Kelemen, Bratu, Bakó, Balázs, Szabó, Cine, Szőcs, Bedő, Méhes. Játszott még: Borbély, Miklós, Tankó, Varga.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

„Fontos mérkőzésen maradtunk alul, amit nagyon sajnálok, mert az első félidőben nekünk adódtak nagyobb helyzeteink. Cine a felsőlécet találta el, Méhes mellé emelte a kontrából kialakított ziccerünket. A második félidőben aztán a fizikai fölényüket érvényesíteni tudta az ellenfél és végül bedaráltak minket, tengelyben elfáradtunk. Többet kell gondolkodni a játékosoknak a mérkőzésen belül, elemezni a helyzetet, történéseket. A játékvezető a hazaiakat segítette, könnyű faultokat adott oda, nekünk tovább engedett szinte mindent. Ilyen van, ezen nem kell kiakadni idegenben, de reagálni kell rá, és kerülni a kétes eseteket, főleg a tizenhatoson belül. Végül két büntetőt fújt be ellenünk, amiből az első 0:0-nál ajándék volt. Hangsúlyozom, hogy ez a mi hibánkból történt, mert a szívünk óriási és ez viszi előre ezt a csapatot, csak olykor átesünk a ló túloldalára és amikor a szív megdobban, az eszünk a háttérbe szorul. Jó mérkőzés volt, amiből a jövőben sokat tudunk majd profitálni.”