Marosvásárhelyen játszotta második felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda felnőtt csapata.

Vágó Attila együttese a másodosztályú ASA ellen lépett pályára, amely előző idényben még az első osztályban szerepelt és amely nem is olyan rég még az első liga második helyezettje is volt. Tény, hogy az ASA kerete azóta már kicserélődött, de így is kemény ellenfélnek számít és a hamarosan rajtoló idényben a feljutásért küzdenek.

IMG_20170726_190239

Az első félidőben az ASA akarata érvényesült és csapatunk nem igazán tudott kialakítani komolyabb helyzetet, ráadásul egy pontrúgásnál a védelem hibázott és gólt kaptunk. Szünet után Vágó Attila több cserét is eszközölt és a frissesség láthatóan hasznos volt, hisz az FK több helyzetet is kialakított és támadásba lendült. Gólt ugyan nem sikerült rúgni, de az ASA ellen sikerült felvenni a kesztyűt és ez jó jel!

Marosvásárhelyi ASA – FK Csíkszereda 1:0

FK Csíkszereda I. félidő: Nagy – Csiszér, Benkő, Lőrincz, Lakatos, Tamás, Csűrös, Jebari, Eder, Hodgyai, Bajkó.

FK Csíkszereda II. félidő: Horváth – Majzik, Savin,  Székely, Vizi, Bartók, Jakab, Bálint, Györgyi, Bagoly, Kénesi.

IMG_20170726_195717

Vágó Attila vezetőedző nyilatkozata:

“Érdekes mérkőzés volt, hisz az első félidőben jobb volt a hazai csapat és ők nem is cseréltek annyit, mint mi, így a végén mi voltunk frissebbek és mi kezdeményeztünk többet. Jól támadtunk, helyzeteink is voltak és a második félidőben az ellenfélnek nem is volt komolyabb helyzete. Látszott az is, hogy mi jobban akarjuk és teljesen más játékrendszert is játszottunk, ezért úgy érzem, hogy ez jobban fekszik a csapatnak. Én is most még ismerkedek, próbálkozok, de jól át kell gondolnom, hogy milyen játékrendszert választok, mert nincs fél évem, hogy begyakoroljuk, tehát most úgy kell építkezni, hogy a legmegfelelőbb játékrendszert és a legjobb játékosokat abba bele rakva kell focizni, mert ők ott érzik jól magukat. A mérkőzés egyébként elérte célját, én úgy érzem egy döntetlen igazságosabb lett volna. Egy pontrúgásból kaptuk a gólt, ahol nem helyezkedtünk jól, de nem fociztak le bennünket. Eltelt két hét és most már letisztult bennem, hogy ki az aki esetleg nem üti meg a mi szintünket, ezért lehet, hogy 1-2 játékostól elköszönünk és ugye fenntartok még helyet, mert utolsó pillanatban is beeshet valaki.”

A tervek szerint a következő felkészülési meccsre szombaton 11 órakor Brassóban kerül sor, ahol az ellenfél a Szászhermány csapata lesz.

IMG_20170726_195725