Az FK Csíkszereda fiatal hálóőre, Becze Máthé Mátyás ismét nagyot alakítva, ezúttal a válogatott kapuját őrizte hibátlanul.

Miután a Románia – Észak-Macedónia kettős találkozó első mérkőzését (1:1) a kispadról nézte végig, Mogoșanu Daniel szövetségi kapitány a második összecsapásra, Becze-Máthé Mátyásnak szavazott bizalmat. A 2005-ös születésű kapustehetségünk élt a lehetőséggel, és – ahogy mondani szokás – lehúzta a rolót.

Több, mint nyolcvan percig a társak sem találták a rést az ellenfél védekezésén, így az utolsó percekre fordulva egyenlő volt az állás. Amikor aztán a mérkőzést a frf.tv csatornán követők közül többen is elkönyvelték a döntetlent, előbb az FCSB-s Tănasă Matei, majd a Krajovai Universitateaban pallérozódó Călin Alberto is gólt szerzett.

Amúgy Tănasă előző nap is eredményes volt, de találata akkor csak az állás kiegyenlítésére volt jó. Az első, augusztus 8-án késő este játszott mérkőzésen kapuba álló, a Konstancai Farul csapatánál nevelkedő Răfăilă Vlad ugyanis már korábban kapitulált.

Nem úgy Becze-Máthé Mátyás, akinek a második mérkőzésen nyújtott hibátlan teljesítményével, Románia kétgólos győzelmet aratott.

2022. augusztus 10. 20:30. Románia – Észak-Macedónia 2:0 (0:0). Buftea, A FRF edzőközpontjának centerpályája. Gólszerzők: Tănasă (84) és Călin (89).

Ráduly Róbert Kálmán

2022. augusztus 11.