Gólgazdag meccsen nyerte meg az alsóház rangadóját U17-es csapatunk.

A vendég brassóiak jobban kezdtek és már az 5. percben vezetést szereztek, de két perc alatt jött a válasz, sőt negyedóra játék után már mi vezettünk. A sok helyzettel tarkított fordulatos meccsen az első gól után az ellenfél futott az eredmény után, a mieink pedig a végjátékra frissítettek és ez döntőnek bizonyult, hisz a vendégek cserepadján csak két játékos volt bevethető. A győzelemnek köszönhetően, csapatunk meglépett üldözőitől és magabiztosan vezeti az alsóházat.

U17-es Elitliga, Play-out, Nyugati-csoport, 3. forduló: FK Csíkszereda – Brassói ACS Kids Tâmpa 5:4 (3:2)

Gólszerzők: Fekete (7.), Kovács (14., 40., 58.), Colceriu (75.), illetve Vasiu (5.), Clinci (31., 63.), Mititelu (50.).

Sárga lap: Fekete (42.), Fazakas (64.), Colceriu (71.), Zöld (90+5).

FK Csíkszereda: Simon – Colceriu (Péter 75.), Csedő (Keresztes 89.), Tamás, Dencsák, Balogh, Fazakas, Buza, Bodor, Fekete (Karácsony 65.), Kovács (Zöld 89.). Vezetőedző: Kovács Tamás.

Brassói ACS Kids Tâmpa: Botis – Sumedrea, Bejanaru, Stan, Mititelu, Vasile, Vasiu, Cantauz, Clinci, Dobos, Ghinea. Cserék: Ötvös, Rusu. Vezetőedző: Anghel Ciprian.

Kovács Tamás vezetőedző, így értékelte a látottakat:

“Motiváltan léptünk pályára, mert meg akartuk mutatni az ellenfelünknek, hogy az alapszakaszban ránk mért zakó nem tükrözi a valóságot. Ennek ellenére már a 5. percben sikerült ajándékba adjunk nekik egy lehetőséget, amit ki is használtak egy közvetett szabadrúgás révén. A korai gól viszont olyannyira nem tört meg minket, hogy egy perc múlva sikerült kiegyenlítenünk, illetve kis idő elteltével az eredményt is a javunkra tudtuk fordítani. Ennek ellenére hiába uraltuk mi a játékot és vezettünk három alkalommal is, az ellenfél mindig visszajött a meccsbe és tartotta a lépést velünk. Az utolsó gólunkra viszont már nem tudtak válaszolni és úgy gondolom megérdemelt a győzelmünk. Egy gólgazdag, valamint szórakoztató összecsapás volt, de ki kell elemezzük a hibáinkat és javulnunk kell, mert nem kaphatunk 4 gólt egy mérkőzésen. A csapat hozzáállása, illetve küzdőszelleme példaértékű volt és külön ki szeretném emelni Kovács Eriket, aki nagyszerűen játszott ma.”

– Kovács Tamás

Szép Zoltán