Háromgólos győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi FC ellen az FK Csíkszereda a román labdarúgó 3. liga 10. fordulójában, szombaton.

Legalább ötszáz néző volt kíváncsi a székely rangadóra a székelyudvarhelyi Sétatéri stadionban, ahol az FK Csíkszereda törzsszurkolói is megjelentek. Itt érdemes megemlíteni, hogy a hazaiak részéről egyetlen alkalommal sem hangzott el szurkolói buzdítás, a harminc vendégdrukker viszont végig biztatta csapatát.

A meccs krónikája

Az első félidőből két csíki kapufát mindenképp meg kell említeni: az egyik a 16. percben, a másik a 45. percben csattant az udvarhelyiek felső kapufáján. A 45 perc jelentős  részében az FK támadott, ám voltak teljesen élvezhetetlen percei is a játékrésznek. A szünetre világossá vált, hogy az udvarhelyi alakulat számára tökéletesen elegendő lenne egy döntetlen, mindezt bizonyítandó, a Székelyudvarhelyi FC egyetlen alkalommal sem rúgott kapura.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: az FK támadott, az FC védekezett. Sokat elárul a házigazdák játékáról edzőjük, Botorok János 53. percben elhangzott bekiáltása: „legyen legalább egy kapura lövésünk”. Voltak percek, amikor már-már az FK drukkerei is beleszundítottak, így jókor jött egy kis csetepaté: a 60. percben futottak össze a két csapat játékosai, hogy szétválasszák Lőrincz Józsefet és Bálint Rajmondot. Mindketten kaptak egy-egy sárga lapot,  majd kezet rázva folytatták a meccset.

Aztán a 67. percben végre gólt láthattak az FK-szurkolók: Lőrincz középpályáról előreívelt labdáját Pataki Zalán elhúzta a kapus mellett, majd az egyedül maradt Teut Arthurhoz passzolt, aki begurította a játékszert a kapuba (0-1). A 79. percben ismét gólt szerzett az FK: a vendégek szabadrúgáshoz jutottak, Majzik beívelt labdáját Ilyés a rövid sarokba bólintotta (0-2). Innentől kezdve felszabadultan, lazán játszottak Ilyésék. Olyannyira jól ment a játék, hogy egy újabb találatot is összehoztak: a 86. percben Ilyés a kapus kicselezése után Patakihoz passzolt, aki könnyedén berámolta a harmadik csíki gólt. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Székelyudvarhelyi FC első és egyetlen említésre méltó kapura lövése a mérkőzés 88. percéhez köthető.

Eredmény: Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda 0-3 (0-0). Gólszerzők: Teut (67. perc), Ilyés (79.), Pataki (86.).

Az FK Csíkszereda legközelebb Lénárdfalvát fogadja, a pénteki találkozó kezdési időpontja 15 óra.

A bajnokság állása:
1. Szászrégen 25 pont,
2. Alsógáld 24,
3. Nagyvárad 21,
4. Máramarossziget 21,
5. Nemeszsuk 21,
6. Lénárdfalva 18,
7. Csíkszereda 16,
8. Kolozsvári Sănătatea 13,
9. Fugyivásárhely 11,
10. Radnót 10,
11. Dés 7,
12. Székelyudvarhely 7,
13. Zilah 6,
14. Almásbalázsháza 1

A fényképen az FK szurkolói láthatók, miközben a kifeszített székely lobogót fogva a Székely himnuszt éneklik.