Az FK Csíkszereda a Victoria nevű csapat ellen harcolt az döntőbe való jutásért a spanyolországi A Corunában zajló nemzetközi tornán. A szoros mérkőzést végül a Victoria nyerte 1-0-ra, pénteken.

Az előző napi mérkőzéshez képest az FK-nak egy szervezettebb védekezéssel sikerült kezdeni a mérkőzést, viszont az ellenfél gyors visszatámadásainak köszönhetően nem működött jól a labdabirtoklás a középpályán. Az egységes letámadásokkal rendre sikerült labdát szerezniük a csíkiaknak, de nem tudtak ellentámadásokat felépíteni. Ennek ellenére az első játékrészben az FK-nak volt két ziccere, amiket Tamás Nándornak nem sikerült gólra váltania.

A második félidőben egyre kevesebbszer sikerült a labdát eljuttatni az ellenfél büntetőterületébe. Így az FK-nak nem volt gólszerzési lehetősége, de egy oldalról elvégzett szabadrúgás után a Victoria csapata megszerezte a vezetést. A beívelt labdáról Kovács Dániel lemaradt, és az ellenfél támadója tíz méterről befejelte a mérkőzés egyetlen gólját, ami eldöntötte a találkozót.

Szakmai értékelés

„Sajnos nem sikerült az FK-nak a döntőbe jutnia. Ezen a mérkőzésen nem működött jól a támadásunk, rendre a támadók egyénileg szerettek volna gólt elérni, ami nem sikerült. Ha a jövőben megértjük, hogy az egyszerű, célratörő játék az előnyösebb, akkor az ilyen mérkőzéseket sikerül majd megnyernünk. Összegezve, hasznos torna volt, ahol megismertük egy más kultúra fociját, helyenként helyt is sikerült állnunk. De még sok munka vár ránk, hogy nemzetközi szinten is sikeresen helyt tudjunk állni” – nyilatkozta Dusinszki Zoltán edző a mérkőzést követően.

Kezdő csapat: Bencze Norbert, Balázs Ferenc, Márton Kristóf, Kovács Dániel, Becze Tamás, Solymosy Lehel, Bara Levente, Zsombori Zsolt, Tamás Nándor, Toásó Roland, Barta Norbert

Játszottak még: a 30.  perctől: Incze Zsolt; a 40. perctől: Marucza Csanád, Tankó Hunor; a 44. perctől: Méhes Endre; az 56. perctől: Szondi Botond, Casiadi Soma.

Silló Ottilia, A Coruna