Hátrányból mentett pontot a Kolozsvári Viitorul ellen U19-es csapatunk.

A rengeteg szabálytalansággal tarkított találkozón egy feledhető első félidőt követően egygólos hátrányban voltunk. Ráadásul az első játékrész vége felé miután épp állt a játék egy javunkra megítélt szabadrúgás miatt, Vereguț meggondolatlan mozdulatáért (lábon rúgta az ellenfelet) egyből pirosat kapott. Néhány perc múlva hasonlóan járt a kolozsváriak játékosa is, aki Bârsant taglózta le hátulról.

A tíz-tíz elleni második félidő elején ismét a vendégek örülhettek és két góllal húztak el. A végjátékot nagyon megnyomták a mieink és előbb Bujdosó góljával szépítettünk, majd a hosszabbítás utolsó percében Csala pontot mentett.

Demény Norbert vezetőedző a meccs után elmondta egyik szeme sír, a másik nevet:

“Kezdjük megszokni hogy a play-off keményebb bajnokság, mint az alapszakasz, hisz itt tényleg bárki nyerhet meccset. Pozitívum, hogy hátrányból sikerült visszajönni a meccsbe és ez nagy fegyvertény. Az is dicséretes, hogy a cserék jól szálltak be a játékba. Egy gyengébb félidő után megráztuk magunkat és az utolsó pillanatban pontot mentettünk. Ezzel az egy ponttal igazából a Viitorult taszítottuk el az élmezőnytől. Ugyanakkor szomorú, hogy meggondolatlan mozdulatok miatt kapunk piroslapot és már arra gondolok, hogy a következő meccsen Veregutot nélkülözni kell, sajnos nehéz lesz pótolni őt.”

U19-es Elitliga, Nyugati-csoport, Play-off, 3. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári Viitorul Akadémia 2:2 (0:1)

Gólszerzők: Bujdosó (84.), Csala (90+5), illetve Pop (35.), Maxim (54.).

Sárga lap: Bujdosó (14.), Bóni (27.), Finna (51.), Csala (53.), Bóné (90.), illetve Fărăgău (35., 90.).

Piros lap: Vereguț (40.), illetve Șerbănescu (45.).

FK Csíkszereda: Karácsony – Hadnagy (Sebestyén 80.), Vereguț, Kecskés (Szakács 46.), Bârsan, Bóni (Bóné 67.), Precup, Csala, Bujdosó, El-Sawy (Ketesdi 46.), Finna (Albu 67.). Vezetőedző: Demény Norbert.

Kolozsvári Viitorul Akadémia: Stângă – Selegean, Moldovan, Duda, Oarga, Fărăgău, Calo, Șerbănescu, Maxim, Pop, Râză. Vezetőedző: Popescu Marius.

Szép Zoltán