A nyolcaddöntőkkel folytatódik az U17-es Románia kupa.

Az FK Csíkszereda ismét hazai pályán játszik és holnap a továbbjutásért küzd, az ellenfél a FC Star Sport. A mérkőzés előtt Vég Csongor vezetőedzővel beszélgettünk:

Mit tudunk az ellenfélről, ismerjük őket?

Az előző kupa ellenfelünkhöz hasonlóan a Star Sport is elit ligában szerepel, ahol a középmezőny elején foglal helyet. Próbálnak építkezni, kombinatív futballt játszanak. Szerintem két hasonló stílusú csapat fog találkozni.

Milyennek látja a csapat esélyeit a továbbjutásra?

A csapat képes bárkivel felvenni belföldön a versenyt. A legjobb 8 romániai csapat közé juthatunk. Remélem már ez önmagában nagy motivációt jelent a fiúknak. Azt kicsit sajnálom, hogy a szombati bajnoki meccsünk elmaradt, de legalább pihent állapotban tudunk megérkezni a meccsbe, így a szezon vége felé ez fontos lehet.

A hazai pálya előny?

A hazai pálya nagy előny, a kupa ezen szakaszában már előfordulhat, hogy nagyon nagy távolságokat kell utazni a mérkőzések helyszínére. A korai kezdés nem feltétlenül szurkoló barát, de remélem, hogy sokan fogják buzdítani a srácokat a lelátón. Nagy erőket tudnak mozgósítani a srácokban a lelátóról érkező buzdító szavak. 

Vannak sérültek vagy eltiltottak?

Eltiltottunk nincsen, de sajnos betegek és sérültek vannak. Esztolyka boka, Pap combsérülést szenvedett, Kővári pedig betegségből jön vissza az edzésekbe, ráadásul az előző kupameccsen két gólt szerző Simó Csongor arcüreggyulladás miatt nem áll rendelkezésemre. A keretünk jó és alkalmas arra, hogy a hiányzókat megfelelően pótoljuk.

Az FK Csíkszereda – FC Star Sport mérkőzésre, holnap 14 órakor kerül sor a Márton Áron mögötti műfüves pályán.