Folytatta jó sorozatát az FK Csíkszereda U17-es csapata a Románia kupában.

Vég Csongor tanítványai az Elit Ligás FC Star Sport legyőzésével újabb fontos skalpot gyűjtöttek be és bekerültek a legjobb nyolc csapat közé!

24251532_781128045407742_888246967_o

Románia kupa U17 nyolcaddöntő:

FK Csíkszereda – FC Star Sport 3:1 

Gólszerzők: Csala (2), Suciu.

FK Csíkszereda U17: Csegedi – Rácz, Purguly, Badi, Partene, – Csala, Incze, Máthis, – Szfárli, Suciu, Bencze. Cserék: Kurkó, Ferencz.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

„Tudtuk jól, hogy nehéz mérkőzés vár ma ránk, hisz a legjobb nyolc közé jutásért a csapatok nem tombolán nyerték a tagságukat. Nem kezdtük jól a meccset, már a harmadik percben hátrányba kerültünk. Bosszantó, hogy nagyon könnyű gólt ajándékoztunk a vendég csapatnak. A nyitott labdákra sokkal jobban kell reagálnunk a jövőben. Sajnos túl könnyen tudták a védelmünk mögé juttatni a játékszert, nagyon rosszul helyezkedtünk. Rendkívül nehéz volt a játékot szervezni a vendégek ellen, mert már magasan elkezdték a védekezést. A fiúk jól reagáltak ezekre a pressing kísérletekre. Amikor elkezdtük a labdakihozatalunkat három védővel szervezni egyre többször tudtuk kipasszolni a letámadásaikat. Lélektanilag nagyon fontos pillanatban tudtunk egyenlíteni. a szünet előtti percekben egy szöglet után sikerült egalizálni az eredményt. A második játékrész is változatos focit hozott. Volt, hogy mi irányítottuk a kupa meccset és volt amikor a Star Sport kezdeményezett többet. A vezetést büntetőből sikerült megszerezni és ezután volt egy olyan tíz perc amikor gyakorlatilag teljesen beszorultunk. Ebben a periódusban kőkemény férfimunkára volt szükség, hogy tartani tudjuk az eredményt. Ebből a fordulópontból is sikerült jól kijönnünk. Akkor tudtuk lezárni a harmadik góllal a találkozót, amikor ez abszolút nem volt bennünk. Végig izgalmas, lüktető és magas színvonalú meccset láthattak a nézők. Le a kalappal a vendégek előtt is, a játékosokat és edzőket is beleértve. Taktikailag és fizikálisan is nagyon jól felkészített társaság volt. Sok ilyen párharcra lenne szüksége ennek a korosztálynak, mert a játékossá válásuk útján ezek az igazán fontos építő kövek. Románia legjobb nyolc csapata között vagyunk. Nagyon bízom benne, hogy tavasszal is méltóképpen képviseljük a klubunkat és Székelyföldet.”