Megszakadt az FK Csíkszereda rossz sorozata a harmadik ligában, miután pénteken délután kétgólos győzelmet aratott a Zágoni FC otthonában. A csíki csapat négymérkőzéses nyeretlen sorozatot tört meg és nyugodtabban mehetnek el a téli szünetre. A tavaszi rajtot a hetedik helyről várhatják.

Úgy utazott el az FK Csíkszereda a harmadik liga 13. fordulójára, hogy egy új játékrendszert próbált ki a Zágoni FC otthonában. Albu László a csapat másodedzője a mérkőzés felvezetéseként azt nyilatkozta, hogy a biztos védekezésre alapozva, ellentámadásokkal szeretnék bevenni az ellenfél kapuját. Ehhez pedig Ilyés Róbert-Albu László edzőpáros több apróbb módosítást is végrehajtott. Többek közt csupán egy csatáros játékot választottak, míg a védelemben és a középpályán sem a megszokott felállásban álltak fel.

Az előre eltervezett taktika pedig be is vált, annak ellenére, hogy a pálya minősége nagyon rossz volt az időjárás viszontagságai miatt. A labdát egész mérkőzés folyamán a hazaiak birtokolták többet – bár voltak próbálkozásaik amelyeket Husar hatástalanított – gólokat azonban az FK labdarúgói szerezték.

Előbb az első félidő hajrájában Majzik jobboldali centerezését tolta felsőlécre a hazaiak kapusa, ám a játékszer visszapattant Bajkó elé, aki nem hibázott. A második, megnyugtató találat a 60. percben született. Egy gyors baloldali akciót Gergely Tiborra játszottak ki a csíkiak, ám löketét a hazaiak kapusa szögletre tudta menteni. A sarokrúgást Gliga végezte el, aki Ilyés elé rúgta a játékszert, a rövidre. Az edző-játékos pedig belepöckölt a labdába, amely a hálóba került.

„Nagyon örvendünk a sikernek és főleg annak is, hogy bevált az, amelyet előre elterveztünk. Mindkét gólunkat két ellentámadásból szereztük és ezen kívül még adódtak lehetőségeink: három a három ellen, négy a három ellen, ám azokat nem tudtuk kihasználni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Husar is kitett magáért, több alkalommal is remek védéseket mutatott be. Összességében az egész csapat jól játszott” – nyilatkozta Albu László másodedző.

III. liga, 1-es csoport, 13. forduló
Zágoni FC – FK Csíkszereda 0–2 (0–1)
Gól: Bajkó (40.), Ilyés (60.).
FK Csíkszereda: Laurentiu Husar – Majzik Adrián, Székely Ervin, Lőrincz József, Kis Szabolcs – Gergely Tibor, Csűrös Attila (Fodor Tamás, 65.), Tankó Előd (Szöllősi Márton, 70.), Ilyés Róbert, Gliga Cristian (Czimbalmos Zalán, 89.) – Bajkó Barna. Cserék: Demsa Krisztián, Gál Roland, Kicsi Zoltán.

A forduló további eredményei: Bucovina Radauti – Ceahlaul Piatra Neamt II. 2–0, Sporting Liesti – Petrotub Roman 1–1, Cetatea Tg. Neamt – Sepsiszentgyörgyi OSK 1–1, Stiinta Miroslava – Bucovina Pojorata 1–2.