Visszatért Csíkszeredába Soufiane Jebari, aki tavaly ősszel távozott csapatunktól.

A marokkói-spanyol állampolgársággal rendelkező középpályás szabadon igazolható volt, legutóbb Aradon az UTA csapatában játszott, de az aradiak nem tartottak igényt rá az első ligában, így azóta csapat nélkül volt. “Szufi” visszatérése sokakat meglephet, de a játékos nagyon szeretett volna visszatérni Csíkszeredába, erről beszélgettünk a 25 éves labdarúgóval.

Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz?

“Szeretném leszögezni már az elején, hogy ez az én döntésem volt és én hívtam fel a klubot, hogy szeretnék visszatérni Csíkszeredába. Az elmúlt időszakban sokat tanultam és volt időm gondolkodni, rájöttem, hogy az FK Csíkszereda nagyon sokat adott nekem pályafutásom során, amiért örökre hálás leszek. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől azért, ahogyan távoztam, szurkolóktól és a klubtól egyaránt. Nagyon nehéz időszakom volt akkoriban és úgy éreztem változásra van szükségem, ami nem volt könnyű és a hozzám közel álló emberek nagyon jól tudják ezt. Bármelyik labdarúgó a világon tévedhet, hozhat rossz döntéseket, én is ezt tettem, remélem megértik.”

Milyen célokkal érkeztél?

“Először is nagyon boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek. Nagy ambícióval érkeztem és segíteni szeretném a csapatot, még egyszer mondom sokat tanultam az esetből és sokkal erősebben tértem vissza!”

Soufiane Jebari Spanyolországban korábban a CF Damm, a Girona FC és az UE Llagostera mezét öltötte magára, majd 2017-ben igazolt Csíkszeredába és oroszlánrészt vállalt a feljutás kiharcolásában. A Rioting Football adatai szerint a 2016-2017-es idény tavaszi mérkőzésein 11 alkalommal játszott, a 2017-2018-as idényben 16-szor, a 2018-2019-es idényben 25 meccsen lépett pályára, míg a második ligában mindössze 5 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt és összesen 14 alkalommal volt eredményes.