Kapusedzővel bővült az FK Csíkszereda szakmai stábja.

Az 52 éves Marosludasi születésű Fekete Károly pályafutása során védett már szülővárosában, Beszterce-Naszódon, Vaskohszikláson, Resicabányán és Désen is, a második és harmadik ligában, majd 40 évesen Marosludason akasztotta szegre a kesztyűket. Edzői pályafutása során többnyire Marosvásárhelyen tevékenykedett, előbb az FCM, majd az ASA kapusedzője volt,  azonban néhány fordulóban még vezetőedzőként is leült a kispadra.

Tíz évet a marosvásárhelyi ASA-nál voltam kapusedző, örvendek, hogy Csíkszeredába kerültem, ahol bevallom őszintén nem igazán jártam még. Köszönettel tartozom Bálint Gyuszinak, hogy gondolt rám és ide hívott, ugyanakkor megköszönöm az FK Csíkszereda elnökének Szondy Zoltánnak is a lehetőséget, bízom benne, hogy jó és eredményes munkát fogok végezni. – mondta Fekete Károly honlapunknak.

Milyen körülményekre talált Csíkszeredában?

Szép meglepetés volt számomra, mert amilyen körülmények és lehetőségek vannak itt, ehhez hasonlót Romániában nem sok helyen találni. Nagyon jó körülmények vannak és ez nemcsak a felnőtt csapatnak jó, hanem az utánpótlásnak is, mert adott a lehetőség a fejlődésre. 

Mi a véleménye az FK Csíkszereda kapusairól?

Három napot dolgoztam velük és jó véleménnyel vagyok róluk, mert nagyon tehetségesek. Jól dolgoznak, beleadnak mindent és többre vágynak, talán hiányzott egy kapusedző amely naponta foglalkozzon velük. Korábban ugye Incze Tibor foglalkozott velük néha és gratulálok neki, mert elég jó eredményeket ért el és remélem, hogy amíg én fogok velük foglalkozni, szintén jó eredmények lesznek.  

Lát jövőt a csíkszeredai futballban?

Igen, őszintén mondom, hogy igen, mert a felkészülési körülmények nagyon jók, ugyanakkor hiszek Bálint Gyuszi tehetségében is, mert jó edző! Kell egy kis idő, türelem és odaadás.