Rangos focitornára készülünk: erre a hétvégére öt korosztály focisait várjuk Csíkszeredába, ahol két napon keresztül zajlik majd a második Csíkszereda-kupa.

Tavaly szerveztük meg első alkalommal a tornát, amellyel a bajnokságok szünetében a gyerekek versenyeztetése volt a célunk. Az első, tizenkét csapatos kupa annyira jól sikerült, hogy adódott az ötlet, idén újra meg kell szervezni a tornát.

Ezúttal már több mint negyven gyerekcsapat méri össze tudását. Első nap, szombaton a 2006-ban, a 2007-ben és a 2008-ban született gyerekek játszanak, másnap pedig a 2004-ben, és 2005-ben születettek.
A nagyszámú gyermekcsapat három helyszínen fog játszani: a 2004-ben és 2006-ban születettek az Erőss Zsolt Arénában fociznak, a  2005-ben és 2008-ban születettek pedig a Márton Áron és Segítő Mária Gimnáziumok mögötti sportteremben. A 2007-es korosztály a József Attila Általános Iskola sporttermében méri össze tudását. A meccsek mindkét nap reggel kilenc órakor kezdődnek, az események megtekintésére mindenkit várunk.

Az U7-es csoport
A 2008-ban születetteket két csoportba osztottuk. Az A csoportba került a házigazda FK Csíkszereda kettes csapata, a brassói Cenk (Tâmpa), a marosszentgyörgyi Kinder és a székelyudvarhelyi AFC egyes csapata; a B csoportba soroltuk a  házigazda FK Csíkszereda egyes csapatát, a székelyudvarhelyi AFC kettes alakulatát, a sepsiszentgyörgyi OSK-t és a Bákói FC-t.

Az U8-as csoport
Nagyszámú csapat jelentkezett a 2007-ban születettek közül is, ezért őket is két csoportba osztottuk. Az A csoportba került az  FK Csíkszereda egyes csapata, a marosvásárhelyi Reménység (Speranța), a bákói FC és a gyergyószentmiklósi Elite. A B csoport tagjai: az FK Csíkszereda kettes csapata, a brassói Cenk (Tâmpa), a marosszentgyörgyi Kinder és a székelyudvarhelyi AFC.

Az U9-es csoport
Három csoportba soroltuk az U9-es csapatokat. A csoport: székelyudvarhelyi AFC, baróti VSK és brassói Cenk (Tâmpa). B csoport: FK Csíkszereda kettes csapata, marosszentgyörgyi Kinder, bákói FC. C csoport: sepsiszentgyörgyi OSK, régeni Sporting, FK Csíkszereda egyes csapata.

Az U10-es csoport
Az U10-es csapatokat is hármas csoportokba soroltuk. A csoport: székelyudvarhelyi AFC, baróti VSK, brassói Cenk (Tâmpa). B csoport: FK Csíkszereda,  sepsiszentgyörgyi OSK, marosvásárhelyi Reménység (Speranța). C csoport: gyergyószentmiklósi Elite, Szováta, régeni Sporting.

Az U11-es csoport
Nyolc csapat játszik az U11-es korosztályban, a gyerekeket két csoportba osztottuk. Az A csoportba került az FK Csíkszereda egyes csapata, a kolozsvári Dribli, a marosvásárhelyi Reménység (Speranța) és a sepsiszentgyörgyi OSK. A B csoport csapatai: az FK Csíkszereda kettes csapata, a székelyudvarhelyi AFC, a brassói Cenk ((Tâmpa) és a gyergyószentmiklósi Jövő.