Több száz focistát várnak január 24-én és 25-én a második Csíkszereda kupára: a kétnapos eseményen legalább negyvenöt csapat méri össze tudását.

Jó ötletnek bizonyult egy évvel ezelőtt az FK Csíkszereda ifjúsági csapatok számára megszervezett kupája, hiszen amíg tavaly tizenkét csapat volt hivatalos a megmérettetésre, idén már 45 alakulatot várnak.

Negyvenöt csapat, öt korosztály
Az eseményre az FK Csíkszereda csapatai mellett a fociklub alközpontjait hívták meg. Meghívták ugyanakkor a Bákói FC gyermeklabdarúgóit is. A negyvenöt ifjúsági labdarúgócsapat öt korosztályban fog megküzdeni a Csíkszereda kupáért. A kétnapos tornára a különböző korosztályú csíkszeredai csapatok mellett Marosvásárhelyről, Régenből, Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról, Barótról és Bákóból érkeznek kisifjúsági alakulatok. A mérkőzéseknek a csíkszeredai Márton Áron és Segítő Mária Gimnáziumok új sportterme, az Erőss Zsolt Aréna és a József Attila Általános Iskola Tudor negyedi tornaterme ad otthont. A pontos programra később visszatérünk, az viszont már most biztos, hogy korosztályonként legalább nyolc csapat méri össze tudását. Január 24-én 9-18 óra között a 2006-os, a 2007-es és a 2008-as, 25-én ugyancsak 9-18 óra között pedig a 2004-es és a 2005-ös korosztályos csapatok játszanak. A kis labdarúgók 25 perces mérkőzéseket játszanak, a korosztályok első három helyezettjeinek kupát ajándékoznak.

Újabb megmérettetések
„A Csíkszereda kupával a gyerekek versenyeztetése a célunk, ez lesz az idei első tornánk” – jelentette ki Dusinszky Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója. Az FK Csíkszereda 2004-es és 2005-ös korosztálya számára január végén egy újabb megmérettetés van kilátásba, a focisták e hónap végén a szlovákiai Eperjesre utaznak. Mozgalmasnak ígérkezik a február is, hiszen jövő hónapban szervezik a Brassói Indoor-kupát, amelyen több korosztállyal képviselteti magát az FK. Ugyancsak februárban rendezik a szászrégeni Municipium-kupát, arra is több korosztállyal indulnak a csíkszeredaiak. A megyei bajnokságok márciusban kezdődnek.