Bő egy hetet Csíkszeredában edzőtáborozik a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es és U18-as csapata. Az edzőtábor során a két csapat felkészülési mérkőzéseket játszik, illetve játszott. De a munka mellett kikapcsolódásra is sor került, hiszen mindkét gárda uszodába jár, szánozáson is részt vesznek, illetve ma jégkorongmérkőzésre is elmennek.

„Az ekkora havazás nálunk szokatlan. Enyhe tél volt, mielőtt eljöttünk. Maradéktalanul nem tudtuk megoldani azt, amit elterveztünk. Ugyanakkor a vendéglátóink nagy erőket mozgósítottak, hogy mindennap tudjunk edzeni. A legjobb feltételeket kapjuk. Megpróbáljuk az adott körülményekhez képest a legjobbat kihozni” – nyilatkozta Varga Ká­roly, az U21-es gárda edzője, majd hozzátette: „az U21-es csapatból – ami 1995–1996-osokból áll – a legjobbakat NB2-es csapatokhoz adtunk kölcsön. A hosszú utazás és a szokatlan időjárás rányomta bélyegét az első Udvarhely elleni mérkőzésre, bár játékban fölülmúltuk ellenfelünket. Sepsiszentgyörgy ellen már nyertünk, de őket éreztem jobb erőkből álló gárdának. Stabilabb, szervezettebb játékot mutattunk. Ezek a csapatok nálunk NB3-as szintet képviselhetnek. Ezért úgy gondolom, hogy ilyen szintű csapatokkal nekünk partiban kell lennünk, sőt. A felkészülésnek ebben a szakaszában nem az eredmény a fontos. A játék tartalmi része a fontosabb, illetve a fizikai, kondicionális része.”
Az U19-es gárda az FK Csíkszereda U18-as csapatával játszott. A csíkiak előbb egy döntetlent értek el, majd vereséget szenvedtek. Másodjára a Brassói FC-vel kellett volna játsszon a Puskás Akadémia, de utolsó pillanatban a Cenk alattiak visszamondták a mérkőzést.
„Volt egy előre eltervezett program, amiben a szakmai rész volt a fontos. A gyerekek döntő többsége nem is járt Erdélyben. A cél az is volt, hogy megmutassuk, egy másik ország kellős közepén magyar emberekkel találkozhatnak. Továbbá, hogy a gyerekeket a monotonitásból kiszakítsuk. Ezért könnyedébb programokat is beterveztünk: szánkózás, úszás és ma jégkorongmérkőzés” – nyilatkozta Varga.
A Puskás Akadémia holnap játssza utolsó felkészülési mérkőzéseit. Déli 12 órától az U21-es korosztály az FK Csíkszereda felnőttgárdájával méri össze erejét, míg 14 órától az U19-esek az FK U18-as csapatával. A felnőtt csíki csapatban több próbajátékon részt vevő sportoló is bevetésre kerül.