Folytatná menetelését a Románia Kupában az FK Csíkszereda.

A Románia Kupa negyedik fordulójának összecsapása előtt, Valentin Suciu vezetőedzővel beszélgettünk:

A már jól ismert Bákói Aerostar lesz az ellenfél, az a csapat, amely jelenleg az NB2-ben sereghajtó. Mit tudunk róluk?

“Az előző idényhez képest 8-9 játékost is kicseréltek, tehát teljesen más kerettel érkeznek most Csíkszeredába. Ugyanakkor, ne feledjük azt sem, hogy másodosztályú csapatról beszélünk és hiába sereghajtók, a szintek közti különbség mindig meglesz.”

20180823_135113__FPX7842

Tavaly ők ejtettek ki a Románia Kupából, számít az valamit?

“Az már történelem, más mérkőzés volt és ez most egészen más lesz.”

Az FK legutóbb a bajnokság 3. fordulójában vereséget szenvedett Szászrégenben. Sikerült rendet rakni a fejekben?

“Kiderül a mérkőzésen, de én úgy gondolom, hogy sikerült rendet rakni a fejekben. Az edzéseken ugyanúgy dolgoztunk, ahogy eddig is, annyi a különbség, hogy a játékosok kicsit felelősebben álltak a dolgokhoz.”

Mi a cél a Románia Kupában?

“A klubnak minden mérkőzés fontos, de ez különösen az, hisz egy osztállyal magasabban jegyzett csapat ellen kell bizonyítanunk. Minden esetre dicsőség lenne, hogyha sikerülne továbbjutnunk!”

Mindenki játékra kész?

“Hodgyai László gerincsérüléssel küzd, Mitra Szilárd is alakulóban van, de még ezen a meccsen nem bevethető, ugyanakkor Jakab Róbert is nagyon szépen épül, szerintem két héten belül ő is játékra kész lesz.”

Az FK Csíkszereda – Bákói Aerostar találkozó holnap (csütörtökön) 16 óra 30 perckor kezdődik. A mérkőzésre érvényesek a bérletek és a jegyek változatlanul 5 lejbe kerülnek.