Három csapatunk volt érdekelt szombaton a republikánus bajnokságokban.

U18-as csapatunk az U19-es bajnokság tizedik csoportjának első fordulójában hazai pályán fogadta a már jól ismert Brassói Steagu Rosu együttesét. Széchenyi Márton csapata nagyon közel állt a győzelemhez és a végén bukta el a sikert, a végeredmény ugyanis a 95. percben alakult ki, addig az FK vezetett 2-1-re!

FK Csíkszereda U18 – Brassói Steagu Rosu 2:2 

Gólszerzők: Bedő, Miclea.

FK Csíkszereda U18: Rigmányi – Marucza, Kelemen, Bratu, Bakó, Szabó, Balázs, Borbély, Szőcs, Bedő, Méhes. Beállt: Miclea, Miklós, Tankó, Varga.

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“Gusztustalan játékvezetés mellett, csak magunkat okolhatjuk. Felfoghatatlan luftot rúg a belső védőm a 80. percben 2:0-ás vezetésnél és lesz 2:1. Utána tiszta büntetőt nem kapunk meg, majd idő kérdése volt, hogy a játékvezető megrugassa velük az egyenlítő gólt, ami éppenhogy sikerült a 95. percben! Két pontot hazai palyán elengedtünk, ráadásul a legfőbb riválisunk ellen. Dühítő, de ha jövőhéten Medgyesen pontokat szereznénk, gyorsan elfelejtenénk ezt a szörnyűséget, amit ma futball címen műveltünk.”

TNK_3279_m

Az Elit Ligáról éppen csak lemaradó U17-es csapatunk a republikánus bajnokság kilencedik csoportjában Zilahra utazott és nem bírt ellenfelével, gólnélküli döntetlen lett a vége.

Zilahi Atletic – FK Csíkszereda U17 0:0

FK Csíkszereda U17: Csegedi – Rácz, Purguly, Badi, Partene, – Incze, Máthis, Simó, – Kányádi, Suciu, Ferencz. Csere: Kurkó, Kővári, Szabó.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

“Küzdelmes mérkőzés volt az első percektől az utolsókig. Épp úgy megnyerhettük volna ezt a bajnokit, mint ahogy el is bukhattuk volna. Az elején kicsit feszülten kezdtük a játékot, többször is belehibáztunk a labdakihozatalokba, aztán szép lassan belejöttünk abba, hogy passzoljuk ki a hazai letámadásokat. A védő és középső harmadban jól szerveztük a játékunkat. A három pontot akkor tudtuk volna elhozni, ha a támadásainkban sokkal több minőség lett volna bennünk, itt főleg a labda nélküli támogató játékra gondolok. Egyébként főleg a védekezésben kaptam vissza sok taktikai elemet. Összegezve, kevés lehetőség adódott a két csapat előtt, a védelmek jól zártak és nem volt egy látványos mérkőzés.  Értékes egy pontot hoztunk el idegenből.”

21985820_10210407629727152_1973117040_o

Az egy évvel fiatalabb korosztályú U16-os csapatunk az U17-es bajnokság tizedik csoportjában szerepel. Dusinszki Zoltán csapata az első fordulóban a Hermannstadt együttesét fogadta és egy jó első félidő után, a másodikban nyújtott halvány teljesítmény miatt  be kellett érnie egy döntetlennel.

FK Csíkszereda U16 – FC Hermannstadt 1:1

Gólszerző:Vartosu Norbert

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Csala, Vita, Vitos, Szondi, Casiadi, Corbu, Botorok, Vartosu, Köllő. Cserék: Fülöp, Erőss, Balázs, Bakó.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Labdabirtoklásban felül tudtuk múlni az ellenfelet, viszont a helyzetek kialakításában nem jeleskedtünk. Az első félidőben volt három ziccerünk, amit nem tudtunk berúgni, úgy ahogy telt a mérkőzés, sajnos egy kicsit el is fogytunk. A cserék nem tudták felpörgetni a játékot, összességében azt kell mondjam, hogy sokkal többet nem érdemeltünk, mint a döntetlen, mert a második félidőben nem is nagyon tudtunk kialakítani helyzeteket. Átlövéseink sem találták el a kaput, így sajnos csak egy döntetlenre futotta, remélem, hogy Medgyesen jobb játékot fogunk produkálni.”