1-1-es döntetlent ért el az FK Csíkszereda U17-es elit alakulata az országos Elit-bajnokság Nyugati-csoportjának 16. fordulójában: Dusinszki Zoltán legénysége szombaton a Marosvásárhelyi ASA-val focizott.

Téli körülmények között zajlott a negyedik és tizenegyedik csapat meccse: a csíkszeredai Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti műfüves pályán a találkozó kezdetén még látszott a gyep színe, a meccs végére viszont már minden szürkébe borult. Az FK magához képest gyengén játszott, nem jöttek ki azok a begyakorolt formák, amiket más meccsen könnyedén összehoztak a fiuk. Az első félidőben hátrányba is került a csíki alakulat, és a második játékrészben sem nagyon látszott, hogy pontot fog menteni az FK. Aztán mégis: a második félidő hajrájában Antal Barna nagyszerűen emelte a labdát a kapura, ami a kapus fölött a hosszú felső sarokba pottyant. Megérezte az FK a „vér szagát”, több támadást is összehozott a találkozó utolsó perceiben, ám a győztes gól már nem jött össze.

Eredmény: FK Csíkszereda U17 elit – Marosvásárhelyi ASA U17 elit 1-1 (0-1). Az FK gólszerzője Antal Barna.

Mestermérleg

A találkozó után Dusinszki Zoltán edző a következőképpen nyilatkozott:
„Nagyon tompák voltunk, talán minden energiánkat kiszaladtuk szerdán a kupameccsen, és nem maradt semmi mára. Úgy láttam az egész csapaton, hogy fáradt volt, elfogytunk a bajnokság végére, sajnos nem tudtunk egy olyan meccset megnyerni, ami kötelező lett volna, így az őszi jó teljesítményünket egy fekete ponttal fejeztük be. Nem láttam senkiben azt, hogy küzdött volna a győzelemért, végig szenvedtük a mérkőzést, sajnos ez az egy pont volt bennünk. Lehet, hogy már a kollégiumban fejben megnyertük a mérkőzést, pedig arra készítettem a csapatot, hogy jól védekező alakulat ellen fogunk játszani. Egyetlen játékost se tudnék kiemelni, aki legalább átlagost nyújtott volna.”

Téli szünet

Most két hét levezető edzés következik, majd december 16. és január 16. között téli pihenőt kapnak a fiuk, hogy feltöltődjenek. Január közepén kezdik az edzéseket. Az már biztos, hogy március 11-én lesz a kupameccs negyeddöntőjének első fordulója, az ellenfél viszont még nem ismert. A bajnokság március 18-án folytatódik, amikor az FK Csíkszereda a Temesvári Kiválósági Központ ellen lép pályára. Nehéz találkozóval kezdenek.

Idényértékelő

„A nyári felkészítő után – amikor kikerült a csapatból néhány alapjátékos (például Kovács Dániel) – kissé nehezen állt össze ez a csapat, de meg tudtuk nyerni az első mérkőzéseket, ami után jött egy mély hullámvölgy. A hatodik fordulótól viszont egy felívelő ágra kerültünk, amikor folyamatosan tudtunk nyerni a meccseket, ráadásul a játékunk is folyamatosan javult. Az akadémia alapelveit sikerült beiktatnunk a csapatjátékba. Viszonylag jó évet zártunk, akkor lett volna igazán jó év, ha Aradon és ma itthon nyerünk. Az viszont fontos, hogy a Román kupában versenyben vagyunk tavasszal. Összességében jó úton halad a csapat” – nyilatkozta portálunk kérésére Dusinszki Zoltán.