Az FK Csíkszereda több csapata is felkészülési meccset játszott a hétvégén. Az U16-os és U18-as alakulat Brassóban focizott, a C osztályos csapat Borszéken lépett pályára.

Augusztus 1-jétől Borszéken edzőtáborozik az FK Csíkszereda C osztályos (3. ligás) labdarúgócsapata, és kezdésként a megyei bajnokságban szereplő Maroshévízi Tudomány csapatával játszott felkészülési meccset. Az összecsapás eredménye: FK Csíkszereda – Maroshévízi Tudomány 8–1 (3–0). Gólszerzők: Györgyi Artúr (4 találat), Fodor Tamás és Octavian Moldovan (2-2).

Pályára küldött játékosok

Felkészülési meccsről lévén szó, Ilyés Róbert és Albu László edzők minden bevethető játékost pályára küldtek. A meccs első félidejében a következő focisok kaptak játéklehetőséget: Laurențiu Husar, Székely Ervin, Lőrincz József, Claudiu Gâlia, Szöllősi Márton, Tankó Előd, Szotyori Krisztián, Csűrös Attila, Octavian Moldovan, Fodor Tamás, Teur Artúr (a Marosvásárhelyi ASA II. csapatától érkezett próbajátékra).

Szünet után a következő labdarúgók léptek pályára: Burus Bernát, Szotyori Krisztián, Szöllősi Márton, Claudiu Gâlia, Czimbalmos Zalán, Ilyés Róbert, Csűrös Attila, Pál Örs, Györgyi Artúr, Antal Hunor, Teur Artúr. Játszott még Dávid Norbert (kapus).
Az FK augusztus 8-áig tartózkodik Borszéken, az utolsó napon Maroshévízen a csíkiak a szintén 3. ligás Szászrégeni Lendület ellen lépnek pályára.

Játszottak a kisebbek is

Az FK Csíkszereda ifjúsági csapatai is napi edzéseket tartanak. Az U16-os és U18-as alakulatok szombaton Brassóba látogattak, ahol a helyi Brassói FC korosztályos gárdáival játszottak. Burus Csaba edző alakulata, a nagyok – U18 –  ötgólos vereséget szenvedtek (1-6), a kicsik viszont győztek: Dusinszki Zoltán edző csapata 3-2-re múlta felül a brassóiakat. A csíkiak legközelebb a Medgyesi Gaz Metan csapataival játszanak, a helyszín Székelyudvarhely, az időpont viszont még nincs leszögezve. Valószínűleg pénteken lesznek a felkészülési találkozók. Addig is naponta edzenek a fiuk.

A 3. ligás csapat edzésén készült felvételt Veres Nándor fotózta (archív fotó)