Sikerült a pontszerzés Bukarestben, egy ponttal tér haza második ligás csapatunk.

Kellemes időben, közel 100 néző jelenlétében vette kezdetét a Pantelimon negyedi műfüves pályán a Metaloglobus – FK bajnoki. Valentin Suciu vezetőedzőnek a sárga lapok miatt nélkülöznie kellett ezen a mérkőzésen Takácsot és Barát, így Takács helyét a kezdőben Aszalos vette át. Az első húsz percben nem sok akciót láthattunk, egyféle taktikai harc zajlott a pályán. A 22. percben aztán az első komoly helyzetünkre került sor, Jebari kapáslövése a bal kapufán csattant. Három perc múlva már a hazaiak veszélyeztettek, de Herea fejese könnyű csemege volt Gyengének. A 37. percben Schieb futott el a balszélen, a tizenhatosba érve kapura küldte, Nedelcovici szögletre mentette. A sarokrúgást követően Bor kapásból találta el a labdát, erős lövése kevéssel ment mellé. A félidő vége előtt Gyenge Szilárd két bravúrt is bemutatott, előbb Herea próbálta átemelni kapusunk felett a labdát, majd a kipattanóra érkezett Enache, de az ő lövését is hárította, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Szünet után kettős cserét eszközöl az FK mestere, Gergely helyett érkezett a sérüléséből visszatérő Apró, és Schieb helyett a fiatal Bărăbaș. Az 54. percben megszerezzük a vezetést, Gál-Andrezly távoli lövése utat talált a kapuba: 0-1. Négy perc múlva a hazaiak kerülnek helyzetbe, Caramalău beadását Enache fejelheti közelről, de Gyenge ezúttal is a helyén van. A 70. percben nincs szerencsénk, egy szögletet követően Csürösről szerencsétlenül pattan meg a labda és egyenlít a Metaloglobus: 1-1.

A végjátékban négy szögeletet is kiharcoltunk, de egyik rögzített helyzetből sem tudtunk eredményesek lenni. A 92. percben az ellenfél egy gyors ellentámadást vezetett a baloldalon, Sin beadásába Borțoneanu fejelt bele, de szerencsénkre nem találja el a kaput, így pontot szerzünk a fővárosban.

Liga 2., 11. forduló: FC Metaloglobus Bukarest – FK Csíkszereda 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Csürös (öngól 70.), illetve Gál-Andrezly (54.).

Sárga lap: Caramalău (32.), Herea (61.), Borțoneanu (74.) illetve Gergely (8.), Kelemen (90+3).

FC Metaloglobus Bukarest: Nedelcovici – Grosu (Florescu 66.), Rauță, Cazan (Sin 66.), Caramalău, Sava, Pandele (Covalciuc 66.), Mihai (Lazăr 57.), Borțoneanu, Enache (Coman 82.), Herea.

FK Csíkszereda: Gyenge – Aszalos (Ivanovici 71.), Kelemen, Gergely (Apró 46.), Bor, Csürös, Kovács (Szondi 81.), Jebari, Gál-Andrezly, Schieb (Bărăbaș 46.), Jelena (Krusnauskas 81.).

Szép Zoltán