Zsúfolásig telt lelátók előtt vette kezdetét az FK Csíkszereda – Știința Miroslava bajnoki mérkőzés.

A kitűnő hangulatot a Lokálpatrióták szurkolótábora mellett a csíkdánfalvi fúvószenekar biztosította. Csíkszeredának több mint ezren szurkoltak, a vendégeket pedig egy közel 50 fős csoport buzdította. A két csapat játékosainak a bevonuláskor a csíkszentmihályi kisfocisok álltak sorfalat és az FK U7-es csapata kísérte be a pályára Bajkó Barnáékat.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 012

Az első félórában szinte percenként alakítottak ki gólhelyzeteket a csíkiak, Bajkó Barna kétszer is betalált a kapuba, de mindkét gólt les miatt érvénytelenítették. Ezt követően Györgyi Arthur került helyzetbe és lövése a kapufáról pattant vissza.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 038

A 40. percben egy igazi FK rohamot láthattunk, amely során többször is kapura lőttek játékosaink, és a Miroslava beszorult a tizenhatosába, végül pedig a gólvonalról tudtak menteni. Szünetre 0-0-val vonultak pihenni a csapatok, de a játék képe alapján a Miroslava csapatának helyzete sem volt, gyakorlatilag egy térfélen zajlott a találkozó.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 033

A mérkőzés szünetében megérkezett az FK Csíkszereda U17-es csapata, amely Románia kupa döntőt játszott a Bukaresti Dinamo ellen. Dusinszki Zoltán és Incze Tibor ezüstérmes csapatát a csíki közönség is megünnepelte és tapsvihar közepette vonultak be a pályára.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 052

Szünet után a mérkőzés ott folytatódott, ahol abbahagytuk, vagyis újra saját térfelére szorította ellenfelét az FK. Az 50. percben, aztán szinte a semmiből kapufát lő a Miroslava és ez volt az első komolyabb helyzete a moldvai csapatnak. A Miroslava időhúzásra rendezkedett be és kirúgásokkal próbálták távoltartani a kapujuktól a labdát.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 059

Sajnos a sok kihagyott helyzet, megbosszulta magát és a 65. percben megint a semmiből, a Miroslava második kapura lövése irányt változtat egy csíki védőn és Horvát Adrián nem tudja védeni: 0-1.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 064

Ez a gól sokkolta a nézőket és a csapatot is, hisz a Miroslava 65 percen át semmit sem mutatott és egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. A gól után mindent megpróbált az FK szakmai stábja: szerkezetváltás, cserék. A Miroslava 11 emberrel védekezett és minden támadásra jól mozdultak rá, hiába alakított ki helyzeteket az FK, rendre lesben maradtak, vagy az ellenfél kapusa hárítani tudott. A 89. percben egy 11-es gyanús helyzete is volt a csíkiaknak, de a játékvezető nem ítélt semmit. A hosszabbításban is minden követ megmozgatott csapatunk, de sajnos a gól nem jött össze és vereség lett a vége.

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 065

Az eredmény alapján a Miroslava lett a bajnok, mivel Szászhermányban a Pașcani csapata a 91. percben egy kapusgóllal egyenlíteni tudott és mivel a második gólját a Szászhermánynak nem adták meg, így 1-1 lett a vége. Az FK Csíkszereda a harmadik helyen zárta a bajnokságot, mindössze egy pontra a feljutást jelentő első helytől.

FK Csíkszereda–Știința Miroslava 0–1 (0–0)

fk csikszereda-stiinta miroslava vn 078

FK Csíkszereda: Horvát Adrián – Lőrincz József, Vizi Tamás, Györgyi Arthur (Csiszer Balázs, 75.), Csürös Attila (Ilyés Róbert, 65.), Csonka Bonifác, Andrei Țepeș (Lukács Zsombor, 73.), Cătălin Savin, Tamás Nándor, Bajkó Barna, Soufiane Jebari.

Lengyel Roland vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon csalódottak vagyunk, azt gondolom, hogy az egész mérkőzésen jól játszott a csapat. Nagyon sok lehetőséget helyzetet alakítottunk ki, rúgtunk egy kapufát, mindig volt egy olyan tényező, ami megakadályozott minket abban, hogy vezetést szerezzünk. Úgy gondolom, hogy egyetlen egy dolog hiányzott ezen a mérkőzésen és az a szerencse. A fiúk mindent megtettek, rengeteg néző volt, köszönjük szépen a biztatást! Nehéz ilyenkor bármit is mondani, hisz egész évben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Köszönjük a szurkolást!”

A mérkőzés videó összefoglalóját ide kattintva nézhetik meg.