Folytatta felkészülési időszakát az FK Csíkszereda U16-os csapata, amely egy idősebb korosztállyal mérkőzött, de a fiúk helytálltak.

FK Csíkszereda U16 – ASA Marosvásárhely U17 1:2 
Gól: Szondi.

FK Csíkszereda: Györgylőrincz (Gyenge) – Ferencz (Szondi), Rácz, Badi (Incze), Partene – Csala, Bence (Casiadi), Simó (Szabó), Kányádi (Pap), Fülöp (Corbu), Szfárli (Suciu).

Vég Csongor vezetőedző értékelője:

“Ellenfelünk az egy évvel idősebb korosztályt képviselő Marosvásárhelyi ASA volt. Az elit bajnokságban játszó vendégek minőségi játék erőt képviseltek. Az első félidőben az agresszív letámadásaikkal többször is bizonytalan helyzetbe hozták védőinket. Két egyéni hiba után gyorsan hátrányba kerültünk és játékunk ritmusa nem volt azon a szinten amit elvárnék a csapattól. Nagyon sok labda érintéssel játszottunk. Még így is sikerült helyzeteket kialakítani, de ezek sajnos kimaradtak. A második játékrészben felgyorsult a játékunk. Köszönhetően a kevesebb felesleges érintésnek. A helyzetek mellett egy büntetőt is ki hagytunk, így csak szépíteni tudtunk. A második játékrészt teljes mértékben megnyerte a csapat, de két ilyen ellentétes félidőt nem engedhetünk meg magunknak. Két hét múlva kezdődik a bajnokság: ott tartunk ahol kell. A következő napokban a csapat élesítése lesz az elsődleges.”

17035767_1391612304247161_1350336088_o

Egy évvel idősebb korosztályos csapatunk Karácsonkőre utazott, ahol egy nehéz talajú pályán, hóban fociztak. Dusinszki Zoltán és Incze Tibor együttese rengeteg helyzetet kidolgozott, de egyéni hibák miatt elveszítette a mérkőzést.

LPS Piatra Neamt – FK Csíkszereda U17 5-3
Gólszerzők: Tamás Nándi, Toásó Roland, Solymosy Lehel.

FK Csíkszereda U17: Bencze – Balázs, Becze, Kovács, Berkeczi – Solymosy, Bara, Zsombori – Tamás, Tóásó, Barta. Játszottak még: Máthis, Borbély, Tankó, Antal.

Dusinszki Zoltán vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata:

“Egy nagyon nehéz talajú pályán játszottuk a mérkőzést (8-10 cm hó), ahol nem tudtuk játszani a megszokott rövid passzol jatékunkat és lassan adaptálódtunk a külső körülményekhez. Az első 25 percben mire megszoktuk és tudatosodott bennünk, hogy nem füves pályán játszunk már 3-0 volt az eredmény. A következő 50 percet mi irányítottuk, visszajöttünk a mérkőzésbe Tamás és Tóasó góljainak köszönhetően, de nem sikerült kiegyenlíteni, rendre kihagytuk a ziccereket. Egy újabb egyéni hiba után megint gólt szerzett az ellenfél erre még válaszoltunk egy büntetőből de az utolsó percekben eldőlt a mérkőzés sorsa mert egy 18m szabadrúgást értékesített az ellenfél. Ha nem tudatosul bennünk,hogy minden mérkőzésen 100% koncentráció szükséges a győzelemhez, akkor sokat fogunk szenvedni a mérkőzéseken az ilyen egyéni hibák miatt. Egy idegenbeli mérkőzésen ahol kidolgozol közel 10 helyzetet és 3 gólt szerzel azt illene megnyerni,de sajnos most a védelemben nagyon sok volt az egyéni hiba.”