Hazai pályán szenvedett vereséget az FK Csíkszereda a harmadosztályú bajnokság 5. csoportjának 8. fordulójában.

A piros-feketék hazai pályán utoljára 2017. május 26-án kaptak ki, akkor a Știința Miroslava győzött 1-0-ra. Ezúttal viszont más volt a forgatókönyv és Valentin Suciu tanítványai összességében véve megérdemelten kaptak ki a Lénárdfalvi SK-tól.

PZE_3290

A vendég Máramarosi együttes már a 3. percben veszélyeztetett, akkor viszont Bordásnak sikerült kitolnia a labdát. Az FK első helyzete a 9. percben volt, Györgyi baloldali beadása megcsavarodott és majdnem becsapta Bota kapust. Két perc múlva ismét Györgyi került helyzetbe, de a csíki középpályás óriási ziccert hagy ki, miután túl hosszan rúgja meg a labdát maga előtt és a vendégek kapusa még a lövés előtt elcsípi a játékszert. A 14. percben Pál egy távoli lövéssel próbálkozik, de Bota ezt is magabiztosan fogja. Két perc múlva hibázik a csíkiak védelme és Lang befejeli a labdát: 0-1.

PZE_3318

A 23. percben ismét megzavarodik az FK védelme, ezúttal Majzik veszíti el a labdát és az ellenfél játékosa könyörtelenül kihasználja: 0-2.

PZE_3347

A folytatásban megpróbálja összeszedni magát a csíki csapat és Györgyi beadásába Magyari fejel bele, a labda sajnos a kapufán csattan. A 32. percben szabadrúgást végezhet el az FK, Györgyi lövése jó, de sajnos mellé megy. Egy perc múlva ismét hibázik a piros-feketék védelme és Lénárdfalva felteszi az i-re a pontot: 0-3!

PZE_3355

A harmadik gól után összeroppan a csíki csapat és a vendégeknek még adódik egy-két helyzete, de szünetig már nem változik az eredmény.

PZE_3357

Szünetben kettős cserét hajt végre az FK mestere, Györgyi helyett érkezik Soufiane Jebari, Nagy helyett Csegöldi Ottó. Az 53. percben Jebari remekül adja be a labdát, Magyari ismét fejjel próbálkozik, ez is kimarad!

PZE_3361

A folytatásban idegessé válik a játék, a hazaiak próbálkoznak, az ellenfél tartja az eredményt, komolyabb helyzetre csak a 76. percben kerül sor, ekkor Jebari próbálkozik szabadrúgásból, de jól helyezett lövését a lénárdfalviak tapasztalt kapusa kitolja.

PZE_3360

A helyzet után nem sokat változik a játék képe és újabb veszélyes akciót csak a végén láthatunk. A 90. percben Eder emelésébe Jakab fejel bele, de az ellenfélnek a gólvonalról is sikerül a mentés. A hosszabbításban a vendégek kihasználják utolsó két cserelehetőségüket is, ezzel pedig el is telik a játék és az FK, meglepetésre hazai pályán szenved vereséget!

FK Csíkszereda – Lénárdfalvi SK 0:3 (0:3)

FK Csíkszereda: Bordás – Majzik, Mitra (78. Jakab), Kovács, Fabio, Veres, Pál (69. Simó), Eder, Nagy (46. Csegöldi), Magyari, Györgyi (46. Jebari).

PZE_3386

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata:

“Sajnos kikaptunk, csúf vereséget szenvedtünk, de nem is csoda, ahhoz képest, hogy milyen gyerekes tévedéseket követtünk el, főleg a védelemben. Ilyen jellegű tévedéseket nem szabad elkövetni, ha fennebb akarunk jutni és ezen gyorsan kell változtassunk, mert nincs idő sokat sírni. Hogyha igazi székelyek vagyunk és azok akarunk lenni, akkor biztos, hogy feltudunk állni ebből a vereségből, de ahhoz gerinc kell, férfiasság kell és el kell ismerjük, hogy tévedtünk! A legnagyobb tévedést én tettem ezen a héten, hogy nem tudtam eléggé motiválni a fiúkat, hogy nyerjük meg a mérkőzést, de a fiúk is észre kell vegyék, hogy nem elég csak felállni a pályára, hanem küzdeni kell, meg kell harcolni minden egyes labdáért, ahhoz, hogy pontokat tudjunk szerezni.”