Hat mérkőzéssel kezdetét kellett volna vegye a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye a hétvégén, ám a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület a klubok kérésére halasztott. A pályák használhatatlanok megyeszerte.

Nem lesz hétvégén forduló a megyei labdarúgó-bajnokságban derült ki a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) tájékoztatásából. A klubok szerdáig kellett jelezzék, hogy a tavaszi első fordulót meg tudják-e rendezni. Ám kivétel nélkül az összes mérkőzést végül elhalasztották, hiszen a hosszas tél, illetve esős idő miatt egy pálya sem alkalmas labdarúgó mérkőzés megrendezésére.

Ennek értelmében a 12. forduló összes mérkőzését június 6-7-re halasztotta a HMLE vezetőségre. A 13. fordulót jövő hétvégén kéne megrendezni ám könnyen meglehet, hogy azt is el kell majd halasztani, amennyiben az időjárás nem változik.

A HMLE tájékoztatása szerint több fordulót viszont nem áll módjukban halasztani, hiszen ebben az esetben nem lesz idő a mérkőzések megrendezésére. A megyei szövetség ugyanis legkésőbb június 15-ig le kell jelentse a Román Labdarúgó Szövetségnél a bajnokság győztesét. Ez azért fontos mert június 20-án és 27-én a bajnokság győztese oda-visszavágó alapú selejtezőmérkőzést játszik majd a harmadik ligába való feljutásért.

Jelen pillanatban az FK Csíkszereda II. és az FC Székelyudvarhely vezeti a bajnokságot egyaránt 28 ponttal, öttel többet szerezve, mint a harmadik Csíkkarcfalvi Hargita. A csíki csapat amennyiben megnyeri a pontvadászatot nem vehet részt a selejtezőn, hiszen az FK első számú csapata már érdekelt a harmadik ligában, így a második helyezett indulna a selejtezőn.