Megtörte a Sporting Liesti veretlenségi sorozatát az FK Csíkszereda!

Bálint “Gyuszi” legényei Galac megyében léptek pályára, annak a Liestinek az otthonában, amely öt forduló után négy győzelemmel és egy döntetlennel rendelkezett. A mérkőzés jó időben zajlott és a helyszínen körülbelül 200 néző volt jelen.

Az FK már az első percektől fogva kezdeményezett és több helyzetet is kialakított, míg végül fél órányi játék után egy támadás során Pál Kristófot a tizenhatoson belül felrúgták. A büntetőt Bajkó Barna a jobb alsóba rúgta: 1-0. Nem sokkal később Györgyi Arthur próbálkozik szabadrúgásból, de a labda a kapufán csattan. A 41. percben szerencsénk van, az ellenfél egy szabadrúgásból találja el a lécet, marad az 1-0 a javunkra.

csikszereda-kezdivasarhely vn 047

Szünet után próbáljuk növelni az előnyt, de az újabb gólra a mérkőzés utolsó percéig kell várni, amikor a frissen beállt Hodgyai László kihasználja a bizalmat és beállítja a végeredményt. Utolsó tíz percben egyébként a hazai szurkolók próbáltak hatni a játékvezetőkre, szidalmazták és nyomást helyeztek rájuk, de szerencsére tervük meghiúsult.

Liga 3, hatodik forduló:

Sporting Liesti – FK Csíkszereda 0:2 (0:1)

Gólszerzők: Bajkó Barna (32.), Hodgyai László (94.)

FK Csíkszereda: Nagy Barna – Csiszer Balázs, Benkő-Bíró Norbert, Csürös Attila, Majzik Adrián, Jakab Róbert (Bálint Rajmond 88.), Soufiane Jebari (Eder Gonzáles 73.), Bartók István (Kénesi Béla 81.), Györgyi Arthur, Bajkó Barna (Hodgyai László 84.), Pál Kristóf.

szereda-barcarozsnyo vn 009

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon nehéz volt, harcos és kemény ellenféllel játszottunk, de sikerült begyűjteni újabb értékes három pontot! Szerencsénk is volt, mert Liestinek volt két nagy helyzete a második félidőben, ráadásul az első játékrészben kapufát is rúgtak, igaz Györgyi Arthurnak is volt egy kapufája. De, szerintem a hozzáállásunk jobb volt és a mi akaratunk érvényesült, talán jobban is akartuk a győzelmet. Fontos az is, hogy nem kaptunk gólt és elégedett vagyok a csapattal, a játék természetesen lehetett volna jobb is, de most az volt a legfontosabb, hogy meglegyen a három pont. Következik egy kis szünet, úgyhogy azalatt még lehet csiszolni a dolgokat.”  

Hat forduló után az FK Csíkszereda a táblázat negyedik helyén áll, mindössze három pontra az első Szászhermánytól és 1 pontra a Galaci Suporter Club Otelul és a Bákói Aerostar csapatától. A piros-feketék a következő fordulóban szabadnaposak.