Izgalmas és parázs meccset játszott U16-os csapatunk a Sepsi OSK U17-esei ellen, de a győzelmet a háromszékiek húzták be egy utolsó percben szerzett góllal.

Fiataljaink a sepsiszentgyörgyi Elit Kupa utolsó napjára elfáradtak, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. Benkó Tihamér vezetőedző szerint bosszantó, hogy az utolsó percben kapott góllal kaptunk ki, de ennek ellenére úgy érzi nagyon hasznos tornán vannak túl akadémistáink.

“Helyi rangadóhoz méltó iramban és intenzitásban kezdődött a mérkőzés, a hazai csapat a meccs elején be tudott szorítani bennünket a saját térfelünkre. Egy idő után kiegyenlítődött a játék, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, de gól nem született az első játékrészben. A második félidő elején gólt kaptunk egy oldal szabadrúgás után, de rövid időn belül sikerült egyenlítenünk egy büntetőből. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a hazai csapat előtt azonban több is, gól csak az utolsó percben született. Ez persze bosszantó, mert parázs, jó iramú meccs volt, 1-1 piros lappal, de kicsit úgy érzem elfáradtunk a harmadik napra. Értékes tapasztalatokat szereztünk, jó meccseket játszottunk, végül második helyen zártuk a tornát, illetve Simon Máté személyében a legjobb kapus is tőlünk került ki.”

– Benkó Tihamér

Sepsi OSK Elit Kupa U17: Sepsi OSK – FK Csíkszereda U16 2:1

Gólszerző: Ureche (60. büntetőből)

FK Csíkszereda: Simon – Mezei (Kárándi 70.), Ureche, Szőke, Gábor (Kusztos 45.) – Bödő (Marosi 45.), Demeter (Jakab 70.), Iordache – Trinfa (Török L.H. 45., Tóth 70.) – Zelenák (Lázár 45., Ilie Mihai 70.) – László (Ilie Luka 45.). Edzők: Benkó Tihamér és Takács Árpád.

U17 végső sorrend:
1.FCSB
2. FK Csíkszereda
3. Kolozsvári Viitorul
4. Sepsi OSK

Különdíjak:
👏legjobb kapus: Simon Máté (FK Csíkszereda)
👏legjobb játékos: Gățan Răzvan (Kolozsvári Viitorul)
👏gólkirály: Moraru Ştefan (FCSB)

Szép Zoltán