Hazaérkeztek a romániai U17-es válogatottaink a magyarországi EB-selejtező tornáról.

Suciu Toni, Szondi Botond és Vita Dániel tagja volt a Daniel Mogosanu által irányított romániai U17-es válogatottnak, amely második helyen végzett az EB-selejtezőn és ezzel továbbjutott a tavaszi elitkörbe. Akadémistáink közül Vita Dániel volt az egyetlen, aki Magyarország, Szerbia és Litvánia ellen is végig játszott és kezdő volt. Vita egyébként szeptembertől a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián készül, ott folytatja pályafutását. Suciu Toni, ha csereként is, de mindhárom találkozón pályára léphetett, míg Szondi Botond Litvánia ellen kapott lehetőséget. Románia U17-es válogatottja egy győzelemmel és két döntetlennel, a csoportgyőztes Magyarország mögött, a második helyen jutott tovább. Fiatal játékosaink, így értékelték válogatottbeli tapasztalataikat:

“Egy nagyszerű érzés volt, de egyben kihívás is, hiszen jól kellett teljesítenem. Véleményem szerint mindhárom meccset jól lehoztuk, figyelmesen, jó eredményeket elérve és értékes pontokat szerezve, betartva az edző utasításait. Egyedül a szerbek elleni meccsen éreztem azt, hogy mi kellett volna nyerjünk, de ilyen a foci. A magyar válogatott ellen pont Magyaországon játszani fura és szokatlan érzés volt, de én erről nem tehetek, mindkét nemzetet egyformán tisztelem. Nagy előny és jó érzés olyan emberekkel is együtt edzeni, akiket mar régóta ismersz és itt a volt csapattársaimra gondolok. Mindig összetartottunk és ez így is lesz: Hajrá FK!!!” – mondta Vita Dániel. 

rou-v-hun-u17_08

“Nagyon jó érzésekkel tértem haza, hisz az ország legjobbjaival edzhettem és sikerült a továbbjutás, ami a legfontosabb. A csapatban kellemes hangulat volt, jól kijöttünk, úgy az edzőkkel, mint a srácokkal és egységesek voltunk, de ez látszott a pályán is. Örvendek, hogy én is megmutathattam mit tudok és bizonyíthattam a válogatottban!” – mondta Suciu Toni.

43215733_933165023543597_8423578860674613248_n

“Úgy érzem, hogy most már beilleszkedtem és mindenképp nagy segítség az, hogy Toni és Dani ott voltak, hisz velük tudok magyarul is beszélgetni. Eleinte nem titkolom, nehéz volt mert nem tudtam románul, de egyébként nagyon jó a csapathangulat, nagyjából mindenkivel jól kijövök. Az utolsó mérkőzésen Litvánia ellen kaptam 9 percet a bizonyításra és ennek nagyon örültem, de igazából az a legfontosabb, hogy a csapat feljutott az Elitkörbe! Mindhárom meccsünk nagyon nehéz volt, de szerintem Magyarország ellen volt a legnehezebb dolgunk, mert nagyon jó csapatuk van. Szerbia ellen igaz hogy egy perc alatt kaptunk két gólt, de visszajöttünk a meccsbe és még voltak lehetőségeink, megtudtuk volna nyerni azt a meccset. Litvánia nem volt annyira kemény ellenfél, úgy érzem, hogy őket könnyen megvertük.” – mondta Szondi Botond.