Az Elit Ligában véget értek a küzdelmek a 2021-es évre, két csapatunk a play-offban, egy pedig a play-outban érdekelt.

U19-es csapatunk a felsőházi rájátszás harmadik helyén telel, egy pontra a Kolozsvári CFR és öt pontra a Kolozsvári U mögött. A teljes tabellát itt találja.

U17-es együttesünk az alsóház élén áll, két ponttal Brassó és három ponttal Temesvár előtt. A teljes tabellát itt találja.

U16-os csapatunk a play-off első csoportjában, második helyen várja a tavaszi folytatást, nyolc pontra az éllovas Brassótól. A teljes tabella itt látható.

U15-ös gárdánk negyedik helyen telel, három Brassó megyei csapat előzi meg. A teljes tabella itt megtekinthető.

Ezeknek az eredményeknek a fényében arra kértük Dusinszki Zoltán szakmai igazgatót, hogy értékelje az elmúlt időszakot, illetve mondja el azt is, miben kell fejlődnie csapatainknak.

“A 2021-2022-es idényben ismét egy átalakításon esett át az Elitliga. Az alapszakasz után az első hat helyezett csapat mérkőzik meg az elődöntős helyért. Ez a fejlődés előtérbe helyezve jobb és erősebb bajnoki megmérettetés, itt az U19-es csapatunk még versenyben van. Ami a csapatunk támadó játékát illeti, visszaesett vagy talán nem is működik úgy, ahogyan azt elvártuk és a téli felkészülés alatt ebben kell nagyot fejlődni, elemezni és fejleszteni. Az U17-es csapatunk sajnos nem került be a rájátszás felsőházába, itt inkább az egyének fejlesztésén lesz a fő hangsúly, hogy képzett és versenyképes játékosok kerüljenek az U19-es csapatba a következő idenytől. Az U16-os csapatunk még versenyben van az elődöntős helyért, de mivel itt csak az első jut tovább nagyon nehéz lesz a továbbjutás. Ennek a korosztálynak a csapatjátékban sokat kell előrelépni, de az induló korosztályoknak minden évben ez a legfontosabb feladat. Az U15-ös csapat teljesítménye hullámzó, itt még többségében helyi játékosok szerepelnek, de a nyáron igazolt fiatalok sokat segítenek a csapatjátékban. Összességében felemás érzésem van, remélem a rövid tavaszi idényben sikeresebbek leszünk!”

– Dusinszki Zoltán

Az Elitliga küzdelmei 2022. márciusában folytatódnak.

Szép Zoltán