A látottak alapján a címben talán van némi túlzás, de az U17-es csapatunk elitligás bemutatkozását a cserék döntötték el. Csapatunkba három padról érkező ember is gólt szerzett, miközben a vendégek játékához a friss játékosok keveset tettek hozzá. Már ha hozzátettek egyáltalán.

Csak a gól hiányzott

Benkó Tihamér alakulata támadó szellemű, számos gólhelyzettel tarkított, tetszetős és változatos játékkal rukkolt elő. Különösen a kezdőrúgás előtt alig néhány perccel befejeződő Ifiligás mérkőzéshez képest volt látványos a játék. Csak a gól hiányzott. Erről leginkább László Norbert és Iordache Luca tehetett. Előbbi három ordító lehetőségét, utóbbi további egy ziccert hagyott kihasználatlanul. Amúgy a dolgok alakulásával kapcsolatosan sokat elmond, hogy fiataljaink a teljes félidőn át próbálkoztak. László mindjárt a második perc elején megszerezhette volna a vezetést, a félidőt jelző sípszó előtt pedig Colceriu, 14 méterről leadott lövése, zúgott el a hosszú felső mellett.

Gyors gólra, gyors válasz

A második játékrész második percében Zelenák végre gólra vált egy ziccert (1:0). A hátrányba kerülő vendégcsapatnak sikerül megújulnia, ami hamarosan nemcsak a játék képén, hanem az eredményjelzőn is megmutatkozik. Az 56. percben Erceanu húsz méteres szabadrúgásból teker mesterien a jobb alsó sarokba (1.2).

Hármas csere, két szép gól

A 63. percben, a váratlan egyenlítést követően Benkó Tihamér az aranytartalékhoz nyúl és pályára küldi a Bödő Efraim, Jakab Krisztián és Marosi Krisztián triót. Közülük Bödő és Jakab a tegnap az Elitliga U16 keretében a teljes mérkőzést végigjátszotta. A fáradtságnak azonban nyoma sincs. Pillanatokkal később Bödő a tizenhatos előterében átveszi a labdát és jobb lábbal a jobb alsó sarokba küldi (2:1). A srácaink nem állnak meg és szüntelen próbálkozásukat újabb gól koronázza. A tegnap három szerzett gól mellett, három gólpasszt kiosztó Jakab a 87. percben értékesíti szólóját (3:1). Az ígéretes balszélsőnk úgy tűnik ebben az idényben félóránként ontja a gólokat.

Újabb csere, újabb gól

A cserék fesztiváljának azonban még nincs vége. Az utolsó percekre Ilie Mihai is lehetőséget kap. Él is vele és Bödő bal oldali betörését követően, a ráadás második percében, közelről a hálóba vágja a labdát (4:1). Elered vagy sem az eső? – ez volt leginkább a kérdés az utolsó félórában. Az égi áldás elmaradt, de a cserék jóvoltából a góleső megérkezett. Jókor és jó helyre, tegyük hozzá.

FK Csíkszereda – Temesvári Politechnika 4:1 (0:0)

FK Csíkszereda Sportpark, 200 néző. Vezette: Papp Csaba (Marosludas), Bojan Cosmin és Gașpar Vlăduț. Tartalék: Ștef Claudiu (utóbbi három Marosvásárhelyről). Gólszerzők: Zelenák (47), Bödő (63), Jakab (87) és Ilie (90+2), illetve Erceanu (56).

FK Csíkszereda: 12. Simon Máté – 5. Colceriu Falvius (6. Marosi Krisztián, 63), 4. Szőke Lénárd, 20. Ureche Alex, 3. Kárándi Botond – Leczki Norbert, 16. Balogh Szilárd (Demeter István Hunor, 90), 21. Iordache Luca, Zelenák Dávid (Bödő Efraim, 63), 22. László Norbert (Ilie Mihai, 82), 7. Lázár Magor (8. Jakab Krisztián, 63). Vezetőedző: Benkó Tihamér.

Temesvári Politechnika: 26. Balica Mario – 25. Vela Patrick (csk), 15. Vlaicu Aurel, 14. Tătaru Denis (28. Leoveanu Mihai, 63), 21. Hus Tomasso – 34. Tudor Eduard (6. Chelariu Alex, 71), 17. Avramescu Sebastian, 10. Roșca David – 38. Macovei Dragoș (24. Imbroane Ovidiu, 63), 8. Semenciuc Tudor (8. Antal Kevin, 46), 16. Erceanu David. Vezetőedző: Gălan Cristian Ion.

Ráduly Róbert Kálmán

2022. augusztus 21.