Idegenbeli 1–1-gyel zárta U17-es csapatunk az Elitliga alapszakaszát. Ezzel Benkó Tihamér alakulata a tabella második helyén zárt és készülhet a vasárnapi, Kolozsvári Universitatea elleni Play Off-meccsre.

Az alapszakaszbeli második helyezés megtartása volt a tétje U17-es elitligás csapatunk számára a szerdán lejátszott zárómérkőzésnek. Az első félidő leginkább mezőnyjátékkal telt, ritkán forogtak veszélyben a kapuk a Curtea de Argeş-en lejátszott találkozón.

A második 45 percben némileg felpörgették a csapatok a játékot. A hazaiak a játékrész elején egy jobbról átívelt átadás nyomán előnyhöz jutottak, rövidesen pedig László Norbert egalizált egy estében lőtt, látványos találattal.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak komoly gólszerzési lehetőségek, ám ezek rendre kimaradtak. Az FK és az Argeş kapujánál is láthattunk hatalmas mentéseket, több találat nem született. Benkó Tihamér tanítványai készülhetnek a hétvégén induló Play Off-ra, amelynek első mérkőzése 14 órakor kezdődik a Kolozsvári Universitatea ellen a szászfenesi Unirea stadionban.

A lefújást követően Benkó Tihamér vezetőedző értékelte a találkozót:

“A mai meccsen egy szintén a felsőházba jutott csapat ellen játszottunk. Az első félidőben kicsit akadozott a játékunk, sem támadásépítésben, sem védekezésben nem voltunk elég pontosak, agresszívek, helyzetek így is voltak mindkét oldalon.

A második félidőben javult a játékunk, helyzeteket alakítottunk ki, mégis a semmiből szinte az ellenfél szerzett vezetést, amit nem sokkal később sikerült kiegyenlítenünk egy szép jobb oldali támadás után. Sikerült újabb helyzeteket kidolgoznunk, ahogy az ellenfél előtt is adódott lehetőség, de az eredmény már nem változott.

Összességében nem értünk el rossz eredményt egy nehéz idegenbeli mérkőzésen. Második helyről várjuk a Play-Off első fordulóját, az első helyezett meglépett kicsit, de a mögöttünk lévő négy csapatnak 1-1, illetve 2-2 pont csak a lemaradása, így izgalmas rájátszás vár ránk, éles meccsekkel, a lehetőség pedig adott hogy jó eredményt érjünk el. Az alapszakaszban jó meccseket játszottunk, sok értékes tapasztalatot szereztünk, volt győzelmi és vereség sorozatunk is, az ezekből tanultakat pedig igyekszünk felhasználni a szezon további részében” – összegzett a szakember.

Elitliga U17, nyugati csoport, alapszakasz 11. forduló
Campionii Fotbal Club Argeş – FK Csíkszereda 1–1 (0–0)

Curtea de Argeş
Vezette: Oancea Stanica Theodor, asszisztensek: Oancea Sergiu Ciprian és Marin Razvan Stefan (mindhárman Bukarest)
Az FK gólját László Norbert szerezte.
Argeş: Bettini Fabiano – Dimcea Răzvan, Militaru Mihai, Păduraru Cosmin, Manea Adrian, Mehedințeanu Ștefan (Mușat Oflin, 60.), Badea Andrei (Vlad Yanis, 72.), Stoica Andrei, Predescu Luca (Stoenete Andrei, 45.), Pârvu Yanis, Mircea Adelin Vezetőedző: Ariciu Mihai
FK Csíkszereda: Simon Máté – Colceriu Flavius (Marosi Krisztián, 55.), Szőke Lénárd, Ureche Alexandru, Kárándi Botond, Leczki Norbert, Bödő Efraim Zoltán, Iordache Luca, Lázár Magor (Ilie Mihai, 80.), Zelenák Dávid (Török Láday Hunor, 55.), Ilie Luca (László Norbert, 70.) Vezetőedző: Benkó Tihamér