Nem sikerült pontokkal hazatérnie az FK Csíkszeredának a Cetatea Tg. Neamt otthonából, ahol a labdarúgó harmadik liga tizenegyedik fordulóját rendezték. A csíki csapat zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el. Ilyés Róbert edző-játékos a rutintalanság számlájára írja a vereséget. Örömteli hír, viszont, hogy egy újabb ifjúsági játékos mutatkozott be a csapatban.

Pontokért utazott a Cetatea Tg. Neamt otthonába az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, ahol a harmadik liga 11. fordulójának keretében vendégeskedtek. A csíki csapat ki szerette volna használni a hazaiaknál uralkodó gondokat, amelyek a pénzügyi bizonytalanságra vonatkozott. Ez viszont nem jött össze. Az FK bár mezőnyben jobban játszotta ellenfelénél, de komolyabb veszélyt csak Bajkó révén tudtak kialakítani. Hiába azonban a meddő fölény a gólt a hazaiak szereztek védelmi hibát követően.

A térfélcserét követően a vendéglátók beálltak védekezni és ellentámadásokra építettek, amely a 70. percben értek góllá. Egy távoli lövés Kovács lábán irányt váltott, ami becsapta Demsát. Rögtön a gól után Fodor szépíthetett volna, ám a hazaiak kapusa nagy bravúrt bemutatva léc alól tolta ki a játékszert. Az FK lendülete fokozatosan esett vissza a mérkőzés hajrájára és végül maradt a kétgólos hazai győzelem. A mérkőzésen lehetőséghez jutott a még ifjúsági Czimbalmos Zalán is. A csíki csapat a következő fordulóban a Bákói Aerostar ellen javíthat.

„Egy olyan mérkőzés volt, amelyen a szerencsésebb csapat nyert, igaz nem játszottunk jól. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk. Volt egy óriási lehetőségünk Bajkó révén, amely viszont kimaradt. A gólt egy védelmi hibából kaptuk. Ekkor váltott az ellenfél és áttért az ellentámadásokra, mi meg jobban kinyíltunk. Sajnos viszont gólt nem tudtunk szerezni. A második játékrész hasonló volt a játék. Az újabb gólt egy távoli lövésből kaptuk, ami irányt változtatott. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy bemutatkozott a harmadik ligában a még ifjúsági Czimbalmos Zalán. Sajnos itt az őszi idény végére kezd kijönni a csapat rutintalansága.” – nyilatkozta Ilyé Róbert edző-játékos.

III. liga, 11. forduló, I-es csoport
Cetatea Tg. Neamt – FK Csíkszereda 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Dutciuc (37.), Păiuş (70.).
Az FK Csíkszereda felállítása: Demsa Krisztián – Majzik Adrián, Kovács István, Lőrincz József, Gál Roland, Gliga Cristian (Fodor Tamás, 70.), Ilyés Róbert, Csűrös Attila, Kiss Szabolcs (Czimbalmos Zalán, 77.), Bajkó Barna, Gergely Tibor (Szőcs László, 55.). Edző: Ilyés Róbert és Albu László.

A forduló további eredményei: Zágoni FC – CSM Pascani 1–2, Bákói Aerostar – Petrotub Roman 4–2, Stiinta Miroslava – Bucovina Radauti 1–0, Sporting Liesti–Ceahlaul Piatra Neamt II. 4–0, Bucovina Pojorâta – Papolci FC 3–0 (játék nélkül). A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapata szabadnapos volt.

Fotó: Halmágyi Zsolt