Elszenvedte első vereségét az FK Csíkszereda második ligás csapata.

Szikrázó napsütésben vette kezdetét a 4. forduló bajnoki mérkőzése az FK Csíkszereda és Petrolul Plojest között. A piros-feketék az előző fordulóban szabadnaposak voltak, így Valentin Suciu együttese két hét után játszott ismét tétmérkőzést. A találkozó továbbra is zártkapus volt és annak ellenére, hogy három sportcsatorna és egy rádió is élőben közvetítette az összecsapást, a csíki szurkolók egy része a kerítésen kívül a helyszínen szurkolt kedvenceinek.

A mérkőzés csíki szempontból a lehető legrosszabbul kezdődött, a 2. percben ugyanis tizenegyeshez jutott a vendég Petrolul, Intzidis szabálytalanságát ugyanis a tizenhatoson belül látta a játékvezető. A visszajátszások alapján egyértelműen kiderült, hogy a görög hátvéd jóval a tizenhatos vonala előtt ért hozzá a plojesti játékoshoz. Vajushi értékesítette a büntetőt, így a sárga mezes prahovaiak megszerezték a vezetést. A folytatásban az FK is megpróbálta rendezni sorait, és a 23. percben Mészáros kevéssel ugyan de a kapufa mellé gurított. Tíz perccel később már a Petrolul került helyzetbe, Vajushi ezúttal sem hibázott: 0-2. Szünet előtt a csíkiak kapitánya, Eder lövése kevéssel megy mellé.

A második félidőt kettős cserével kezdte az FK Csíkszereda, Botorok helyett érkezett Rotar Bogdan, Mészáros helyett pedig Kálmán Szilárd. A piros-feketék játéka feljavult és Takács jobboldali beadását követően a labda megpattant Manolachen és Bauza előtt állt meg, aki fordulásból a bal alsóba rúgta: 1-2. A szépítést követően vérszemet kaptak a csíkiak és egyre jobban beszorították a Petrolult saját térfelére. Egy Bara elleni szabálytalanságot követően a 72. percben Valentin Balint megkapta második sárgalapját, így a Petrolul tíz emberrel maradt, de ezt az emberfölényt sajnos nem sokáig élvezhette a csíki csapat. A frissen beállt János Norbert ugyanis a 73. percben egy megkésett becsúszást követően piroslapot kapott, így az FK is tíz emberrel maradt. A piros-feketék a végén mindent megpróbáltak, a plojestieket teljesen beszorították a saját térfelükre, de az egyenlítés nem jött össze.

FK Csíkszereda – Petrolul Plojest 1:2 (0:2)

Gólszerzők: Bauza (56.), illetve Vajushi (3. büntetőből, 33.).

Kiállítva: János (73.), illetve Balint (72.).

FK Csíkszereda: Rybánszky – Takács, Intzidis, Apró, Palmeș (János 61.), Bara (Suciu 83.), Eder, Botorok (Rotar 46.), Bauza (Pintér 83.), Marrone, Mészáros (Kálmán 46.).