Befejeződött az FK Csíkszereda U13-as csapatának a megyei labdarúgó-bajnokság a hétvégi Parajd elleni idegenbeli mérkőzéssel. Ezen korosztályban a bajnokság végkimenetele már korábban eldőlt, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül az FK Csíkszereda már bajnok lett.

A hétvégi összecsapáson Albu László foghíjas csapata gólnélküli döntetlent játszott Parajdon, bár a gárda végig irányította a mérkőzés tempóját. A gólok viszont nem jöttek.

A játékosoknak hétfőn délután meglepetésben volt részük, hiszen a klub érmeket és kupát készített, amelyet Ilyés Róbert adott át a gyerekeknek. A gyerekekhez szólva Ilyés elmondta, hogy szeretné, ha pár éven belől már ő készítené fel a mérkőzésekre, ami azt jelentené, hogy eljutottak a felnőtt keretig.

Az U13-as csapat pénteken kap ellenfelet a megyék közti selejtezőre. A lebonyolítás szerint előbb egy környező megyei bajnokával kell játszanak egy oda-visszavágó selejtezőt, amely győztes továbblép a regionális szakaszra. A megyék közti selejtező odavágó mérkőzését május 22-én, míg a visszavágót május 25-én rendezik.