Első felkészülési mérkőzését ját­szotta hétvégén az FK Csíkszereda felnőttcsapata szombaton a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es gárdájával. A csíki csapat – amelyben három új játékos mutatkozott be – könnyed sikert aratott. Az ifik vereséget szenvedtek.

Befejeződött a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es és U19-es csapatainak csíkszeredai edzőtábora. A felkészülés ezen szakaszát két felkészülési mérkőzéssel zárták szombaton. Előbb az akadémia U21-es csapata mérkőzött meg az FK Csíkszereda felnőttjeivel, majd az U19-esek csaptak össze a csíki U18-asokkal.

A csíki felnőtt keretben három új játékos mutatkozott be. A hátvédsorban a brassói Dragoş Surducan, aki korábban a harmadik ligában is megfordult a Zilah, a Brassói Corona (még a harmadik ligában), illetve a Fogaras csapataiban. Középpályán Viorel Şaim mutatkozott be. A Marosvásárhelyi ASA neveltje több második ligás csapatban is megfordult. Elsősorban a vásárhelyi csapatban, továbbá Tordán és Turnu Severinben. Csatárposztra a brassói Bogdan Spătaru érkezett. Spătaru a Dévánál, a Gyulafehérvárnál, a Gloria Buzăunál és az ACS Berceni-nél játszott a második ligában. A legutóbbi idényt a lett bajnokcsapatnál, a Daugava Daugavpilsnél töltötte. Ilyés Róbert edző-játékos a találkozón nem tudta bevetni a Szamosújvárról érkezett Sergiu Popot, aki sérüléssel küszködött. Érdekesség, hogy a transfermarkt Bogdan Spătaru értékét 75 ezer euróra, míg Viorel Şaimot 200 ezer euróra értékeli.

Az erősítéseknek köszönhetően az FK Csíkszeredának nem volt nehéz dolga a Puskás Akadémia U21-es csapatával. Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, amelyben mindkét gárda egy-egy alkalommal talált be. A térfélcserét követően viszont felborult a játék, és a hazaiak még három alkalommal találtak be az ellenfél kapujába.
Az ifik találkozója izgalmas végkifejletet hozott. A félidőben kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, amit a második félidőre a csíki csapat kiegyenlített. Erejükből viszont ennyire futotta. A hajrában a felcsútiak még két alkalommal szereztek gólt, bebiztosítva győzelmüket.

Eredmények
Felnőttek: FK Csíkszereda – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia 4–1 (1–1) /gólszerzők: Bajkó Barna, Vrabie Adrian, Homoş Paul és Şaim Viorel, illetve Oldal Tibor/.
Ifjúságiak: FK Csíkszereda U18 – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U18 2–4 (0–2) /Csűrös Attila, Fodor Tamás, illetve Makrai Gábor 2, Sallai Roland, Göbölös Norbert/.