Négy fiú és egy lány csapattal szerepeltek gyermekcsapataink a Sepsi OSK Kupa utánpótlás tornán. Az U8-as fiúk és az U12-es lányok elhozták az els helyet Sepsiszentgyörgyről.

Nagyszabású utánpótlás-torna színhelye volt az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgy. A Sepsi OSK Kupán öt csapatunk szállt harca a helyezésekért és nem vallottak szégyent a piros-fekete fiatalok.

U7

A legkisebb korosztály fölényes győzelemmel kezdett a Barót ellen, majd következett két döntetlen és egy újabb magabiztos siker. Mindez ahhoz volt elég, hogy a gyerekek a III-IV. helyért küzdjenek meg. A Bilibók Péter vezette csapat végül sikerrel vívta meg a helyosztót és felállhatott a dobogó harmadik fokára.
“Öt jó mérkőzést játszódtak a gyerekek. Veretlenül hozták le a tornát. Volt mérkőzés amit simán nyertek, de volt olyan is, ahol kétgólos hátrányból kellett visszajönniük. Összességében nagyon jó és hasznos torna volt” – értékelte a csapat szereplését Bilibók Péter vezetőedző.

Eredmények:
Barót – FK 0–4
Gólszerzők: Bontás Márk, Veres Patrik, Soós Balázs, Agapi Bogdan
FK – Fogaras 3–3
Gólszerzők: Bontás Márk (2), Agapi Bogdan
Brassói Celta – FK 2–2
Gólszerzők: Veres Patrik, Agapi Bogdan
Nagy Mózes SK – FK  0–3
Gólszerzők: Agapi Bogdan (3)
A III.-IV. helyért
Csomagalva – FK 1–2
Gólszerzők: Agapi Bogdan (2)
III. helyezés
A harmadik helyezett csapat névsora: Măriuța Victor, Soós Balázs, Agapi Bogdan, Grigorescu Luca, Veres Patrik, Bontás Márk, Fogas Benett, Erdős Kristóf, Brugger Sándor Vezetőedző: Bilibók Péter

U8

Az U8-asok egészen a döntőig menetelő és ott győzedelmeskedő csapatának teljesítményét vezetőedzőjük, Burus Bernát értékelte:

„A Sepsi OSK Kupán szerepeltünk az U8-as korosztállyal, ahol sikerült folytatnunk a brassói torna utáni jó játékot és produktívak voltunk a pozitív eredmények terén is. Öt mérkőzést játszottunk, amelyen a védelmünk szintén remekelt, mint az előző tornán, mindössze csak három gólt kapva. Szép, kombinatív játékkal és támadásvezetések után gólszerzések terén is jeleskedtünk 21 találat került a nevünk mellé.

Megyei rangadó volt a döntőben, 1–0-ás vezetés után hamar kiegyenlített az Udvarhely, de ezután sem álltak meg a srácok és határozott játékkal az utolsó nyolc percben sikerült még háromszor betalálni. Szép és pörgős döntőnek lehettek szemtanúi a kilátogató szülők” – foglalta össze a szakember.

A bajnokcsapat tagjai: Bene Zalán, Dániel Csanád, Dragomir Sebastian,Miklós Ádám, Tankó Márk,Tifán Csaba, Pál Zalán, Szép Róbert
A döntő legjobb játékosa: Dániel Csanád

Eredmények:
Csoportmérkőzések
FK – Csomafalva 5–0
FK – Kinder Târgoviște 5–2
FK – Brassói Celta 4–0
FK – Sepsi OSK 3–0
Döntő:
FK – SZFC 4–1
I. helyezés
Különdíj: Dániel Csanád a döntő legjobb játékosa.

U9

Az U9-esek is a döntőig jutottak, ahol végül minimális különbséggel alulmaradtak a házigazdák csapatával szemben. Bucsi Balázs vezetőedző értékelt a tornát követően:

„Öt mérkőzést játszott a csapat, amelyből három mérkőzésen nem igazán volt ellenállás.  Dicséret illeti a gyerekeket, akik a Celta ellen 0–2-ről fordították meg az eredményt. Az OSK elleni döntő is 0–2-ről kezdődött, mivel két egyéni védelmi hiba után a hazai csapat hamar megbüntetett. Azután hiába játszottunk fölényben és alakítottunk ki helyzeteket, sajnos csak szépíteni tudtunk. Összességében elégedett vagyok a csapatom játékával” – összegzett a vezetőedző.

Eredmények:
Csoportmérkőzések
FK – Barót 4–0
Brassói Celta 3–2
FK – Csomafalva 12–0
FK – Sepsitri Klub 13–0
Döntő
FK – OSK 1–2
II. helyezés
Az OSK kupán részt vett csapat: Parajdi Zsombor, Cseke Márton, Mihály Ádám, Izsák Áron, Vrencea Kristóf, Bâlbâie Krisztián, Miklós Előd, Tóth Krisztián Vezetőedző: Bucsi Balázs

U10

Az U10-es fiúk a csoportmeccsek során két nagyarányú siker mellett egyszer kikaptak és egy döntetlent értek el. A harmadik helyért lejátszott találkozón a Brassói Steagu Roșu gárdájával néztek szembe Hodgyai László tanítványai, akiknek végül meg kellett elégedniük a negyedik helyezéssel.

Eredmények:
SK Nyárádszereda – FK 0–4
Gólszerzők: Páll Dávid (3), Csíszér Botond
Kinder Târgoviște – FK 1–0
Celta Academy – FK 0–8
Gólszerzők: Csíszér Botond (4), Gellért Zsombor (2), Tóth Krisztián, Egyed László
Viitorul Sf. Gheorghe – FK 1–1
Gólszerző: Csíszér Botond
Kisdöntő
FK – Brassói Steagu Roșu 0–2
IV. helyezés

U12 lányok

Az U12-es lányok tornáján szintén piros-fekete sikernek örülhettünk. A kupagyőztes csapat teljesítményét Portik Helga, másodedző értékelte:

„Kicsit megihletődve kezdtük a kupát, mivel az első mérkőzésünk egy olyan csapat ellen volt, akit nem ismertünk, s ezért nem tudtuk, hogy milyen játékerőt képviselnek. De szerencsére hamar belelendültünk a játékba és sikerült gólokat szereznünk. A csapat megnyugodott és végül magabiztos győzelmet arattunk. A második mérkőzésünk a Vasas ellen volt, ahol nagyon szoros mérkőzést játszódtunk. A kapusunk bravúrosan védett, így végül döntetlen lett. A harmadik mérkőzésünk a házigazda Sepsi ellen volt. Tudtuk, hogy győznünk kell, ha elsők szeretnék lenni. Így is álltunk fel a mérkőzésre. Nagyon akartunk a győzelmet, és mindent meg is tettünk ennek érdekében. Végül sikerült gólt szereznünk, amivel meg is nyertük a mérkőzést. A mérkőzés után tudtuk meg, hogy végül az elsők lettünk, aminek nagyon örültünk. A lányok nagyon ügyesek voltak, nagyon büszke vagyok rájuk. Végig nagyot harcoltak és ennek volt köszönhető a győzelmünk is.

Sajnos ennek a korosztálynak ebben az évben nem voltak hivatalos mérkőzései. Ez kicsit érződött is a csapatok játékán. A kisebbek, akik egész évben versenyeztetve voltak sokkal magabiztosabban játszottak – foglalta össze Portik Helga.

Erdemények:
Brassói Celta Academy – FK Csíkszereda 1–4
Gólszerzők: Lukács Renáta (2), Kinda Bernadett, Tóth Kincső
FK Csíkszereda – Vasas Femina Székelyudvarhely 0–0
FK Csíkszereda – Sepsi OSK 1–0
Gólszerző: Tóth Kincső

I. helyezés
Különdíj: a legjobb játékos Tóth Kincső

A tornagyőztes csapat névsora: Bogos Boróka, Orbán Anna, Balázs Ajna, Kinda Bernadett, Asandei Kriszta, Tóth Kincső, Pica Cristina, Lukács Renáta, Trinfuj Nikolett, Daczó Bíborka, Benedek Boglárka, Mihály Csenge, Elekes Evelin Edzők: Szőcs Renáta és Portik Helga

Farkas Endre, Nagy Emese