Országos szinten az egyik legerősebb és legkiemelkedőbb gyermek futball-tornán járt az U8-as és U9-es csapatunk. Az Enjoy Sports Winter Cup elnevezésű sorozat ezen a hétvégén a nagyobb korosztályok versenyével folytatódik

Bronzérmesek az U8-asok

A Burus Bernát és Pál Szabolcs vezette U8-as csapat a harmadik helyet szerezte meg a három napon át tartó viadalon. Hazaérkezés után Burus Bernát osztotta meg a tapasztalatokat.

„A 24 csapatos brassói „Enjoy Sports Winter Cup” turnén vettünk részt a gyerekekkel, ahol sikerült olyan csapatok ellen játszani és felmérni a tudásunkat, akik ellen amúgy ritkábban tudnánk játszani. Színvonalas és eseménydús három napon vagyunk túl, ahol sikerült nyolc mérkőzést játszanunk. A gyerekek hozzáállásával maximálisan elégedettek lehetünk szép és ambíciós játékot mutattak a három nap során és sikerült felvenni a harcot nálunk fizikailag erősebb csapatokkal is úgy, hogy abból sikerült nyertesen kijönnünk” – értékelt a szakember.

Eredmények:
FK – UTA Arad 1–0
FK –Brassói Celta 5–2
FK – CSC Ghiroda (Győröd) 0–2
FK –Brassói Junior 5–0
FK – Progresul Spartac 5–0
Negyeddöntő:
FK –Bukaresti Raiders 1–0
Elődöntő:
FK –Nagyváradi LPS 2–2 büntetők után 7–8
A harmadik helyért:
FK – Craiova 3–0

U8-as kategória végeredmény:
1. Brassói Kinder
2. Nagyváradi LPS
3. FK Csíkszereda

A csapat tagjai: Bene Zalán, Dániel Csanád, Dragomir Sebastian, Miklós Ádám, Pál Zalán, Tankó Márk, Tifán Csaba, Szép Róbert. Edzők: Burus Bernát, Pál Szabolcs

Helyt álltak az U9-esek

Más utat jártak be az U9-esek, akik több hiányzó ellenére is derekasan helyt álltak. Csiki Szilárd, másodedző számolt be az eseményről:

„Február 17-19 között az U9-es csapat is részt vett a Winter Cup tornán, ahol 27 csapat volt benevezve a kategóriában. Mivel matematika-verseny miatt nem sikerült teljes kerettel megjelenni és volt olyan, akinek ez volt az első tornája, elég nehéz mérkőzések voltak számunkra.

Hármas csoportokba osztották a gyerekeket, ahol a mi csapatunk ellenfele a Brassói Junior és Kolozsvári Sporting volt. Mivel az első nap csak a 2. helyen végeztünk, nem sikerült benne lenni az első 9 csapat között. A második nap sem kezdődött jól, hiszen két vereséggel folytattuk. Az utolsó két vereség után a csoportok újraosztásánál a 16-18. helyért harcolhattunk, ahol sikerült elérni a csoportelsőséget”.

Eredmények:
FK –Brassói Junior 7–1
FK –Kolozsvári Sporting 2–10
FK – Luceafarul Targoviste 1–4
FK –Marosszentgyörgyi Kinder 3–4
16-18. helyért:
FK –Nagyváradi ACS 3–2
FK – Ramnicu Sarat 2–2

U9-es kategória végeredmény:
1. Hagi Academia
2. Kinder Constanța
3. Bukaresti New Star

16. FK Csíkszereda U9

Az U9-esek összesített mérlege: 6 mérkőzés , 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. Gólarány 18:23, 16. helyezés

A csapat tagjai: Bilibók Csanád, Mihály Ádám, Parajdi Zsombor, Bodor Dávid, Antal János, Fejér Gergő, Potyó Ádám, Tóth Krisztián Edzők: Bucsi Balázs-Károly és Csiki Szilárd

Farkas Endre