Amit egy héttel korábban törvényellenesnek tituláltak a székelyudvarhelyi tanácsülésen, a tegnapi azonnali ülésen már nem volt az. Ennek köszönhetően létrejött a megállapodás Székelyudvarhely Önkormányzata, illetve az FK Csíkszereda között, amely szerint megépülhet a nagy műgyepes pálya. Az Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát működtető FK Csíkszereda tíz évre használatba kapta a strand melletti salakpályát, ahová a tervek szerint épül az új pálya.

Egy héttel korábban arról tudosítottunk, hogy a Székelyudvarhelyi Önkormányzat soros novemberi ülésén nem a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiának kedvező tanácsi határozatot hozták meg, ami a nagy műgyepes pálya székelyudvarhelyi építését illeti. Az FK Csíkszereda – a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia működtetője – vezetője, Szondy Zoltán már akkor jelezte, hogy az a megoldás, miszerint az önkomrányzat átadja a strand melletti salakpályát a Pro Sport Alapítványnak, amely a pálya megépítéséig továbbadja az FK Csíkszeredának, majd visszadja, nem megfelelő. Akkor arra hivatkoztak az udvarhelyi előljárók, hogy törvénybe ütköző, ha a város egyből az FK Csíkszeredának adja a területet.

Az elmúlt héten lefolytatott tárgyalások után viszont megszületett a végső, mindenki számára, jó megoldás. Székelyudvarhely Önkormányzata tegnap reggelre azonnali tanácsülést rendelt el, amely végén a város, illetve az FK Csíkszereda között létrejött a megállapodás.

Az azonnali tanácsülés határozata szerint a strand melletti telket a város 10 évre adja használatra az FK Csíkszeredának, amely lejárta után visszakerül a városhoz. Ez idő alatt az FK Csíkszereda megépti a szóban forgó műgyepes pályát. A tanácsülésen egyöntetűen fogadták el ezt a kezdeményezést a tanácsosok, párthovatartozás nélkül. Itt jegyezzük meg, hogy Csíkszereda városa 49 évre adta a telket az FK Csíkszeredának.
A tanácsülés végén Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke megköszönte az operatív munkát és a munkafolyamatról is szót ejtett. A tanácsi határozatot, illetve a két fél között megkötött szerződést továbbítja Magyarországra. Ezt követően a Bethlen Gábor Alap megfelelő bizottsága jóvá kell hagyja a befektetést, hiszen ők fedezik az anyagi költségeket. Ezt követően kezdődik az munka a szokásos engedélyeztetési, felmérési procedúrát követően. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő évben el is készül a nagyméretű műgyepes pálya Székelyudvarhelyen is, Csíkszeredához hasonlóan.