A mögöttünk álló esztendő az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia számára egy emlékezetes év volt.

Ha, kapásból kellene rávágni mi volt az év legnagyobb sikere? Egyértelműen az U19-es Elitliga győzelem jut eszembe. De, ne szaladjunk annyira előre, hisz 2021-ben sok minden történt. A most következő sorozatunkban, felidézzük az elmúlt év fontosabb híreit, győzelmeit, de vereségeit is. A negyedik részben a bővülő sportlétesítményünk tavaszi munkálatait idézzük fel:

Elkezdődtek az új sportlétesítményünk cölöpözési munkálatai – adtuk hírül április 9-én honlapunkon. A beszámoló szerint összesen 178 cölöp került a földbe. A nem mindennapi munkálatot egy 22 méter magas és 80 tonnás toronyfúró felszereléssel végezték, amely mintegy 11 méter mélységbe fúrt le, a fúrófej által képezett üreget magasnyomáson betonnal töltötték ki, majd az előre kötözött vasmagot helyezték bele. A művelet, itt visszanézhető:

A cölöpfúrás sikeresen lezajlott és a munkálat is jól halad, jelenleg így néz ki az építőtelep:

Ha, minden jól megy nyárra elkészül és amint azt Szondy Zoltán elnök a Székelyhonnak adott december 21-ei interjúban elmondta: “2500-ra nő az ülőhelyek száma. Az az épület is multifunkcionális lesz és elsősorban az akadémiát szolgálja majd ki.”

Szép Zoltán