Az téli szünet után elkezdődött a munka az FK Csíkszereda legkisebb korosztályainál is. Az apróságok csütörtökön egymás közötti gyakorlómeccsen csiszolgathatták tudásukat.

Az FK Csíkszereda felnőtt csapatai és az akadémiai gárdák mellett a kisebb korosztályok esetében is tovább folytatódtak a rendszeres edzések a téli szünetet követően. A legfiatalabbak, az U6-osok és U7-esek is elkezdték a felkészülést, amelynek keretében csütörtökön egy különleges edzés során összemérték erejüket. Ezen a napon ugyanis a megszokott gyakorlatok helyett az egymás elleni játék volt a központban, a „nagyok a kicsik ellen” léptek a Kós Károly Szakközépiskola tornatermének parkettájára.

A két csapat tagjai, edzőik felügyelete mellett, óriási lelkesedéssel vetették magukat a közdelembe, mindenki bőven kapott játéklehetőséget. A végeredmény természetesen nem számított ez alkalommal, és a lefújás után látva a fáradt, de mosolygós arcokat, ezt a gyerekek is elfogadták.

Lesz bizonyítási lehetőség

Az U6-os korosztályban (2017-es születésűek) Szőcs László és Kerekes Szabolcs irányításával 20-25 gyermek igyekszik elsajátítani a futball alapjait, két csoportban zajlanak a tréningek. Az U7-esek (2016-ban születettek) mintegy 30-an, három csoportba osztva járnak edzésre Nagy Noémi és Bilibók Péter irányításával. Az ifjú focis-palántáknak a tavaszi időszakban több torna-meghívásnak kell eleget tenniük, valamint folytatódnak a megyei bajnokság és a Székelyföldi Labdarúgó Bajnokság (SZLB) küzdelmei is.

Farkas Endre